AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2013

Δεμένα τα πλοία στις 3 Απριλίου


Σε προειδοποιητική απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου οι ναυτικοί σε όλη τη χώρα. Αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (Υ.Ν.Α.), το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και ανατρέπει, όπως καταγγέλλουν, τα εργασιακά θέματα.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) που συνεδρίασε την Τρίτη, με θέμα την υλοποίηση τής από 6 Φεβρουαρίου 2013 απόφασής της για κάθοδο σε απεργία μόλις κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «Περί ανασυγκρότησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου».

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 3 Απριλίου, με ώρα έναρξης τις 6 το πρωί. Η ημερομηνία, πάντως, πραγματοποίησης της απεργίας θα οριστικοποιηθεί τελικά ανάλογα με την ημερομηνία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η σχετική συζήτηση, αρχικά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, να αρχίσει ακόμα και αύριο-Τετάρτη 27 Μαρτίου.