AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαρ 2013

ΒΙΝΤΕΟ : Ο καθαρισμός του βυθού και της παραλίας στο Ηραίον


Και βίντεο από την εθελοντική κυριακάτικη δράση τους, τον καθαρισμό τού προσφάτως πλημμυροπαθούς Ηραίου, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αυτοδύτες της Σάμου.

Μετά τις φωτογραφίες που έδιναν από χθες μια πρώτη γεύση από την φιλότιμη αυτή προσπάθειά τους, τώρα "ντυμένη" και με μουσική η εικόνα τους μας μεταφέρει και εμάς τους υπόλοιπους εκεί.

Οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή το πρωί ήταν ιδανικές για τη δράση, αλλά στο βυθό η ορατότητα ήταν περιορισμένη στο ένα μέτρο. Οι 12 αυτοδύτες χρησιμοποιώντας διάτρητους σάκους και σάκους ανέλκυσης ανέσυραν από μικρά βάθη ρόδες, σωλήνες, μεταλλικά μέρη οικιακών συσκευών, μπαταρίες σκαφών, κομμάτια βαρκών, οικοδομικά υλικά, αλιευτικό εξοπλισμό, είδη ένδυσης και υπόδησης, ένα ποδήλατο και πλήθος μπουκαλιών και κουτάκια αναψυκτικών.

Μεταξύ των ευρημάτων εντύπωση έκαναν ο τοπογραφικός εξοπλισμός και ένα μεταλλικό πλαίσιο PSP. Μια βάρκα και ένας δύτης επιφανείας προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στους αυτοδύτες καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάδυσης. Παράλληλα εθελοντές στην ακτή κυριολεκτικά δεν άφησαν ούτε γόπα, προετοιμάζοντας την πανέμορφη παραλία να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: