AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2016

Να φύγουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται επί μήνες στη Σάμο ζητά ο δήμαρχος


Τη συνδρομή του βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη ώστε να αποχωρήσουν άμεσα από το νησί οι πρόσφυγες που είναι εδώ και καιρό στo hot spot της Σάμου ζητά ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος. "Η Σάμος έχει φτάσει στα όριά της" λέει ο κ. Αγγελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι και το τοπικό ΚΕ.Π.Υ (Κέντρο Πρώτης Υποδοχής) δεν είναι ασφαλές.

Πιο αναλυτικά, σε επιστολή του προς τον κ. Σεβαστάκη ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει:

"Η Σάμος που δοκιμάζεται από την προσφυγική κρίση και που ανταποκρίνεται μέχρι τώρα με επάρκεια, ανθρωπιά και με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο στο μείζον αυτό τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό ζήτημα, έχει φτάσει στα όριά της!

Υποδεχόμενη μέχρι τώρα 135.000 πρόσφυγες και παρ' όλες τις μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε νέες μεγάλες ροές.

Η αποφόρτιση του νησιού είναι απόλυτης προτεραιότητας. Μετά, δε, τα τελευταία επεισόδια στα γειτονικά νησιά, είναι φανερό ότι πρέπει να αποφευχθεί μια παρόμοια κρίση στο νησί μας, η οποία κρίση θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες απώλειες. Η χθεσινή ανακοίνωση ότι κόβονται/παύουν οι διεθνείς πτήσεις προς τη Χίο το 2017 προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Το 85% του Α.Ε.Π του νησιού μας, όπως γνωρίζετε, προέρχεται από τον τουρισμό και τις συναφείς υπηρεσίες και προφανώς η τοπική οικονομία και η κοινωνική συνοχή πρέπει να προστατευθούν.

Σας ζητώ ως μοναδικό εκπρόσωπό μας στη Βουλή των Ελλήνων να ενεργήσετε -με τη γνώση και τις ικανότητες που διαθέτετε- για την άμεση αποχώρηση των προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται επί πολλούς μήνες στο νησί (αποφόρτιση όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει και ο αρμόδιος υπουργός).

Κλείνοντας, επισημαίνω ότι η προσωρινού χαρακτήρα υπάρχουσα δομή του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) δεν προσφέρει τα απαραίτητα για την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων των προσφύγων/μεταναστών. Η υποστήριξη αυτή μπορεί να δοθεί μόνο από την ηπειρωτική Ελλάδα
" καταλήγει ο δήμαρχος του νησιού.