AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Σεπ 2016

Κωνσταντίνος Καραβασίλης: Ο Σαμιώτης συνθέτης με τη λαμπρή διεθνή καριέρα


Πολλοί Έλληνες δεν τον γνωρίζουν, ακόμα και Σαμιώτες. Ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης είναι ένας βραβευμένος συνθέτης, ο οποίος κάνει διεθνή καριέρα με έδρα το Τορόντο του Καναδά, ωστόσο έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη Σάμο!

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στα αγγλικά, μεγάλωσε στο Πυθαγόρειο και ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού σε ηλικία έξι ετών. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικές εκδηλώσεις στο νησί, ενώ ήταν ιδρυτής της χορωδίας και της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής στο Πολυκλαδικό Λύκειο της Σάμου.

Σε ηλικία 16 ετών έγραψε το πρώτο του μουσικό έργο, την μουσική επένδυση της παράστασης "Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα στο σχολείο του.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης σύστησε πρόσφατα στο ελληνικό κοινό τον Κωνσταντίνο Καραβασίλη:

"Είναι Έλληνας από τη Σάμο, ζει στο Τορόντο,το παγκόσμιο σύστημα τον έχει πια στα προγράμματά του, είναι πανέμορφη η μουσική που γράφει. Μόλις 36 ετών, σας τον συστήνω ...ανακαλύψτε τον".

Πάρτε κι εσείς ένα δείγμα από την εξαιρετική δουλειά του Κωνσταντίνου Καραβασίλη στο παρακάτω βίντεο για το κομμάτι του με τίτλο "Sappho de Mytilène: I.Mon Chant" που έγραψε το 2008 και με το οποίο κέρδισε ένα χρόνο μετά το καναδικό βραβείο μουσικής "Karen Kieser"!



To watch the video please return to the original version of this post.