AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Σεπ 2016

Ο Δήμος Σάμου τίμησε τον Γιάννη Κιράνη για την προσφορά του

Φωτογραφίες από το ιστολόγιο "Περισκόπιο" του Γιώργου Σκαπέτη

Για το έργο του και την εθελοντική του προσφορά τιμήθηκε πριν από λίγες μέρες ο συνταξιούχος συμβολαιογράφος Γιάννης Κιράνης από τον Δήμο Σάμου σε μια σεμνή τελετή στην αίθουσα του δημοτικού Μεγάρου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης ενώ βασικός ομιλητής, για τους προγόνους, την ζωή και το έργο του ήταν ο φιλόλογος Γεώργιος Αγγελινάρας.

Παρέμβαση για τον τιμώμενο έκανε η δημοσιογράφος-συγγραφέας Ιωάννα Καστάνη, που εξήρε την ανθρωπιστική πλευρά του χαρακτήρα του Γιάννη Κιράνη.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Γιώργος Κολλάρος, αναφέρθηκε στην συνεργασία στο νομικό επίπεδο με τον τιμώμενο και τον ευχαρίστησε εκ μέρους του δικηγορικού σώματος, ενώ ο νυν συμβολαιογράφος Θέμος Δημόπουλος, με έντονη συγκινησιακή φόρτιση δεν άφησε καμιά πλευρά του χαρακτήρα και της δράσης του Γιάννη Κιράνη, χωρίς να την αναδείξει και να την επαινέσει.

Την σκυτάλη πήραν τα παιδιά του ο Νίκος και ο Ράλλης, που το καθένα είχε πολλά να πει για τον επιστήμονα, τον πολίτη, τον κοινωνικό "λειτουργό" Γιάννη Κιράνη και κυρίως για τον πατέρα, που επένδυσε πάνω τους δουλειά και όνειρα.

Ο ίδιος ο τιμώμενος, φανερά συγκινημένος, προσπάθησε να περιγράψει την ζωή του και τις διάφορες φάσεις της, με μια κωδικοποίηση που έκανε την αφήγησή του ευχάριστη.

Ευχαρίστησε έναν-έναν τους συντελεστές της τιμητικής βραδιάς.

Πηγή: Ρεπορτάζ του Χάρη Ζαβουδάκη στο era-aegean.gr

Δείτε τις φωτογραφίες του Γιώργου Σκαπέτη από την εκδήλωση: