AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Σεπ 2016

"Χωρίς γιατρό το Άνω Βαθύ από 19/9-9/10"


Την απόφαση της διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Όλγας Ιορδανίδου, να μετακινήσει τον αγροτικό ιατρό του Π.Ε.Δ.Υ - Π.Ι. Άνω Βαθέος Σάμου στο Π.Ε.Δ.Υ. - Κ.Υ. Ευδήλου Ικαρίας, από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, αφήνοντας στο διάστημα αυτό τους κατοίκους του Άνω Βαθέος χωρίς γιατρό και κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Όπως υποστηρίζει, "η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας στον τομέα της Υγείας τα τελευταία χρόνια είναι εγκληματική. Τα Περιφερειακά αγροτικά Ιατρεία της Σάμου δεν έχουν γιατρούς, αλλά και ορισμένα που έχουν μόνιμο ή υπόχρεο αγροτικό γιατρό παραμένουν κλειστά, διότι η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση με αποφάσεις τους έχουν συναινέσει στη μετακίνηση των λιγοστών αυτών γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου για την κάλυψη κενών εφημεριών.

Υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή είναι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ.

Απαιτούμε:

- Την άμεση ανάκληση της απόφασης.

- Τη στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων με μόνιμους γιατρούς Γενικής Ιατρικής.

- Στελέχωση με μόνιμους γιατρούς του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου για την ασφαλή λειτουργία και εφημέρευσή τους
".