AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Σεπ 2016

Προβολές με θέμα "Πολεμική βία και υποδοχή προσφύγων" στο Πυθαγόρειο


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Σάμου, διοργανώνουν από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου τη συνεχή προβολή διαφανειών με τίτλο: "Σάμος, 10ος αι. π.Χ - 2016 μ.Χ: Πολεμική βία και υποδοχή προσφύγων".

Οι προβολές θα γίνονται από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση, η οποία εστιάζει διαχρονικά στο θέμα της βίας του πολέμου και της αντιμετώπισης των προσφύγων, εντάσσεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015 - 2016.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θεσπίστηκε επίσημα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζεται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα συμμετέχει από το 1994. 


Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται από το 1991 και εξής σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κάτω από το γενικό σύνθημα "Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά".
 

Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι η αναζωογόνηση των μνημείων και των μουσείων με την εξασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης του κοινού σε αυτά, αλλά και η συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από τις ιδιαιτερότητες του κάθε λαού, η αναζήτηση της συλλογικής μνήμης και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
 

Το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων/ Διεύθυνση Μουσείων, ως εθνικός συντονιστής του προγράμματος, έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα εορτασμού: θεματολογία που αλλάζει ανά διετία, έμφαση στο νεανικό κοινό, αλλά και στην υψηλής ποιότητας παρεχόμενη πληροφορία, εξοικείωση του κοινού με το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εθελοντισμός κ.α. Ο φετινός εορτασμός θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2015 - 2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο  "Βία και ανεκτικότητα".