AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2016

Ο απολογισμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Σάμο


Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σάμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο δήμος κάνει τον απολογισμό της εβδομάδας αυτής.

Στη Σάμο, που για την φετινή χρονιά είχε οριστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ως το εθνικό επίκεντρο της δράσης, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες δράσεις, τόσο στην πρωτεύουσα του νησιού, όσο και στο Καρλόβασι και το Πυθαγόρειο.

Στόχος των δράσεων ήταν η προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, καθώς και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Το μήνυμα της φετινής εβδομάδας ήταν το "Έξυπνη Κινητικότητα-Ισχυρή οικονομία (Smart Mobility –Strong economy)". Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα επιδοτήσει τη δημιουργία βιοκλιματικών στεγάστρων για τους σταθμούς ποδηλάτων της πόλης.

Ο Δήμος Σάμου ευχαριστεί "το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη συνδρομή του, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και τους χορηγούς των δράσεων «ΕΟΣΣ» και «Hellenic Seaways» για την πολύτιμη βοήθειά τους. Πάνω απ` όλα όμως, τις ομάδες, συλλόγους και εθελοντές που με την ενεργό συμμετοχή τους συνέβαλλαν σημαντικά στην διοργάνωση των δράσεων".

Ο Δήμος Σάμου, και φέτος, συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ο συνολικός αριθμός των πόλεων που συμμετείχαν για το 2016 ανέρχεται στις 2.423) και θα καταθέσει έως τα τέλη Νοεμβρίου τον σχετικό φάκελο αναφοράς για την υλοποίηση των δράσεων.

Η Σάμος ανταποκρίθηκε με επάρκεια στις προκλήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Με τον ίδιο τρόπο θα διεκδικήσει και την ευρωπαϊκή διάκριση. Το αίτημα για καλύτερες πόλεις, περιβαλλοντικά φιλικές προς τον πολίτη, αλλά και για την προστασία του οικοσυστήματος είναι και για το νησί μας (φυσικό αποθετήριο περιβάλλοντος, ιστορίας και πολιτισμού) άμεσης προτεραιότητας.