AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Σεπ 2016

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: "Απεγκλωβισμός εδώ και τώρα των μεταναστών"


Δηλώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και την ανησυχία που αυτές προκαλούν στους κατοίκους της Σάμου, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Κατρακάζος.

Αναλυτικά ο κ. Κατρακάζος δήλωσε τα εξής:

"Η υπομονή των κατοίκων της Σάμου έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Δυστυχώς, οι υποσχέσεις που μέχρι σήμερα δόθηκαν από την κυβέρνηση δεν τηρήθηκαν και πλέον, οι όποιες νέες διαβεβαιώσεις δεν πείθουν κανέναν.

Οι αντιδράσεις, αλλά και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από φορείς και από απλούς πολίτες είναι απόλυτα δικαιολογημένες και εκφράζουν ακριβώς την ανησυχία που όλοι οι κάτοικοι του νησιού βιώνουμε.

Οι αντιδράσεις όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να στρέφονται κατά των μεταναστών, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά μας χωρίς τη δική τους θέληση, αλλά πρέπει να στρέφονται σε αυτούς που, λόγω της αδυναμίας τους, οδήγησαν στην όξυνση του προβλήματος.

Και η αλήθεια είναι μία και μοναδική: η ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας και η παντελής έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Το αίτημα είναι ένα και κοινό από όλους μας: απεγκλωβισμός εδώ και τώρα των μεταναστών από το νησί μας με την άμεση μεταφορά τους στην ενδοχώρα, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ασύλου.

Σκέψεις για δημιουργία πρόσθετων δομών με οιαδήποτε, έστω και καλυμμένη μορφή, θα μας βρουν δυναμικά απέναντι.

Είναι ανάγκη όλοι μαζί, ενωμένοι φορείς και πολίτες να είμαστε σε εγρήγορση"
.