AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Σεπ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χορευτικά συγκροτήματα από τη Σάμο στην Τουρκία!

Φωτογραφίες της Ελένης Παντελούκα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου "Ωκυρρόη η Σαμία", από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου "Αρίσταρχος ο Σάμιος" συμμετείχαν πρόσφατα σε διεθνές φεστιβάλ ειρήνης και πολιτισμού που διοργανώνεται στα Δίδυμα της Μικράς Ασίας εδώ και 21 χρόνια με τη συμμετοχή ελληνικών συλλόγων με προσφυγικές ρίζες.

Την "Ωκυρρόη" εκπροσώπησε η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Παντελούκα, και τον "Αρίσταρχο" ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ξενοφών Ζαφείρης.

Προσκληθήκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Dahot Didim.

Τα μέλη του τουρκικού συλλόγου επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στην σαμιώτικη αποστολή.

Οι χορευτές των σαμιώτικων συλλόγων ξεναγήθηκαν μαζί με Ουκρανούς χορευτές στο Αρχαίο θέατρο της Μιλήτου και στο Ναό του Απόλλωνα.

Παρουσίασαν λαϊκούς Χορούς στην παραλία Akbuk και σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης.

Η χοροδιδάσκαλος και των δύο συλλόγων, Ελένη Παντελούκα, δέχτηκε πρόταση να πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο στο οποίο θα διδάξει τους λαϊκούς μας χορούς σε ένα άλλο πολιτιστικό-αθλητικό σύλλογο της περιοχής, την οποία και αποδέχτηκε.

Ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου, κ. Aydur, πρόσφερε στην ελληνική αποστολή αναμνηστικά δώρα για να ανταποδώσουν οι Σαμιώτες με τη σειρά τους με τα τοπικά μας προϊόντα, τη δίκαια κούπα του Πυθαγόρα και κρασιά από την Ε.Ο.Σ. Σάμου.

Ο κ. Aydur υποσχέθηκε ότι μέλη του Συλλόγου Dahot Didim καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου θα επισκεφτούν το νησί μας για άλλη μια φορά.

Τέλος όλοι μαζί χορέψαν, κουβέντιασαν και τραγούδησαν κοινά τραγούδια.

Δείτε στιγμιότυπα από την παρουσία των σαμιώτικων πολιτιστικών συλλόγων στα Δίδυμα της Μικράς Ασίας!










Φωτογραφίες της Ελένης Παντελούκα