AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2016

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Έλενας Χουσνή στην Αθήνα στις 2/10

 

Η Αδελφότητα Σαμίων Αθήνας και οι εκδόσεις "Κύφαντα" διοργανώνουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Έλενας Χουσνή στην Αθήνα.

Το βιβλίο της εκπαιδευτικού και βραβευμένης συγγραφέως που ζει και δημιουργεί στη Σάμο έχει τίτλο "Χρυσή Εκδίκηση".

Η εκδήλωση παρουσίασης θα αρχίσει στις 18:30 στο Δουρίδειο Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θερμοπυλών 11-13, στο κέντρο της Αθήνας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Λέανδρος Ρακιντζής, αρεοπαγίτης ε.τ.

Γιάννης Πανούσης, καθηγητής, μέλος της ελληνικής λέσχης συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας.

Νεοκλής Γαλανόπουλος, δικηγόρος, συγγραφέας, μέλος της ελληνικής λέσχης συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Ιωάννα Ρακιντζή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πώς συνδέεται η δολοφονία της κόρης ενός επιχειρηματία με την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη; Ένας συλλέκτης γραμματοσήμων «υπογράφει» δύο εγκλήματα ως ανταπόδοση σε ένα μεγαλύτερο, εθνικό. Πίσω από τις γραμμές κρύβεται μια προσπάθεια αποτίναξης μιας εθνικής «μάστιγας» μέσα από κωδικοποιημένα μηνύματα που τρεις άνθρωποι καλούνται να ανακαλύψουν τι σημαίνουν. 

Ενεχυροδανειστήρια που φυτρώνουν σαν «μανιτάρια» την εποχή της κρίσης, επιχειρήσεις που μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, σκοτεινά μυστήρια μιας οικογένειας που κινεί τα νήματα του πλούτου, ένα «λευκό δωμάτιο» κρατάει όμηρο έναν άντρα που δεν γνωρίζει τι του συνέβη. 

Τα κομμάτια σιγά – σιγά βρίσκουν τον συνεκτικό τους ιστό αποκαλύπτοντας στο μεταξύ υπόγειες διαδρομές ενοχής, παραπλάνησης, εκμετάλλευσης, ασυδοσίας και προσωπικών τραγωδιών!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα




Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου ενώ από το 2014 έχει οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο νησί.

Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα, ενώ το βιβλίο της "Άλικο σαν το ...Αίμα" έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2012). Από την Π.Ε.Λ έχει βραβευθεί επίσης με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού έργου (2009) και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος (2009). Το 2013 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα με τίτλο "Στα άδυτα των "δυτών"" από τις εκδόσεις "Δίαυλος"