AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Σεπ 2016

ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Airbus δοκιμάζει στη Σάμο το νέο αεροσκάφος της!

Φωτογραφίες του Μανώλη Ζάννη

Το αεροδρόμιο της Σάμου επέλεξε η Airbus για να δοκιμάσει το τελευταίο της δημιούργημα, το ολοκαίνουριο αεροσκάφος τύπου Airbus A321neo!

Η προσγείωση στο αεροδρόμιο "Αρίσταρχος ο Σάμιος" είναι μια πραγματική πρόκληση για κάθε πιλότο και γι' αυτό το αεροδρόμιο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους χρήστες των flight simulators σε όλο τον κόσμο.

Το Airbus A321neo (New Engine Option) είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των Airbus A320, καθώς έχει μήκος 44,5 m και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) από τα αεροσκάφη που έχουν προσγειωθεί ποτέ στη Σάμο. Έχει άνοιγμα φτερών 35,8 m και ύψος 11,76 m.

To Airbus A321neo στην κορυφή της εικόνας είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος της οικογένειας των Airbus Α320.


Διαθέτει πολύ μεγάλο εύρος πτήσεων (6500 km) και γι' αυτό είναι κατάλληλο ακόμα και για υπερατλαντικά ταξίδια.

Έχει 206 θέσεις αλλά σε περίπτωση χρήσης του από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει με ειδική διαρρύθμιση των καθισμάτων έως και τους 240 επιβάτες.

Το μοναδικό πρωτότυπο με κωδικό D-AVXB ξεκίνησε τις δοκιμαστικές του πτήσεις στις 9/2/2016 ενώ τρεις μέρες αργότερα είχε το πρώτο του ατύχημα στο αεροδρόμιο της Perpignian στη Γαλλία καθώς χτύπησε την ουρά του στον διάδρομο προσγείωσης.

Αναμένεται να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα νέα αεροσκάφη παγκοσμίως καθώς ήδη έχουν παραγγελθεί 1.294 τέτοιου τύπου αεροσκάφη χωρίς ακόμα να έχει παραδοθεί κανένα επισήμως.


Παρακολουθήστε τα δύο μικρά βίντεο της Δέσποινας Παπαδοπούλου με πλάνα από την απογείωση του νέου Airbus A321neo από την πίστα του αεροδρομίου της Σάμου!


Ο Μανώλης Ζάννης βρέθηκε και αυτός το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο και τράβηξε τις φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω!





Φωτογραφίες του Μανώλη Ζάννη