AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουν 2018

Μειώθηκαν τον Μάιο οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Ελαφρά μειωμένος ήταν τον Μάιο του 2018 ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη Σάμο σε σχέση με τον Απρίλιο, αλλά και σε σχέση με τον περσινό Μάιο.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι που έφτασαν στη Σάμο με βάρκες από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια ανήλθαν τον Μάιο σε 398, έναντι 418 που αφίχθησαν τον Απρίλιο και 504 που έφτασαν τον Μάιο του 2017.


Πληθυσμός στο νησί

Στη Σάμο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2.353 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 2.077 είναι εγκατεστημένοι στο hotspot στην πρωτεύουσα του νησιού, η χωρητικότητα του οποίου είναι μόλις για 700 ανθρώπους. 

Σε αντιστοιχία με την τάση των νέων αφίξεων, η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από τη Συρία (37%), το Ιράκ (27%) και το Αφγανιστάν (10%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 21% του πληθυσμού και τα παιδιά το 30% εκ των οποίων περίπου 8 από τα 10 είναι κάτω των 12 ετών.

Περίπου το 11% όλων των παιδιών είναι ασυνόδευτα, κυρίως από τη Συρία ή το Αφγανιστάν.

Το 90% όλων των αντρών είναι μεταξύ 18 και 39 ετών.

Αφίξεις σε άλλα νησιά

Τον Μάιο του 2018 συνολικά 2.856 άνθρωποι έφτασαν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων έφτασαν στη Σάμο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 92, συμπεριλαμβανομένου και της Σάμου.

Αναχωρήσεις προς την ενδοχώρα

Τον Μάιο συνολικά 221 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα, έπειτα από την άδεια των αρχών. Από αυτούς, 150 μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

Δείτε στη συνέχεια γραφικές παραστάσεις για τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο:










Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com