AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Ιουν 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εκδρομή της Μητρόπολης Σάμου στα Ιεροσόλυμα


Προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα διοργάνωσε πρόσφατα η Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.

Περίπου εβδομήντα προσκυνητές από τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους συνόδευσαν τον Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο στους Αγίους Τόπους, και με την ευκαιρία της απόδοσης της εορτής του Πάσχα και της θείας Αναλήψεως περιηγήθηκαν στα ιερά προσκυνήματα, με κέντρο τον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, όπου βρίσκεται η μυροβλύζουσα πλάκα της Αποκαθήλωσης και ο Πανάγιος Τάφος του Ιησού.

Οι προσκυνητές συμμετείχαν στη βραδινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πανάγιο Τάφο για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, όπως και στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στην Γεθσημανή, στον τάφο της Παναγίας, αλλά και στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. 

Αγιάστηκαν στα Ιορδάνεια Ρείθρα και μεταξύ των άλλων επισκέφτηκαν τα προσκυνήματα του Χοτζεβά, του Σαρανταρίου Όρους, της Λαύρας, του Αγίου Σάββα και αλλού.

Στη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής στα Ιεροσόλυμα έλαβαν την ευλογία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου μετά τον πανηγυρικό εσπερινό της Θείας Αναλήψεως στο προσκύνημα της Αναλήψεως του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών, που αποκαλείται "Μικρή Γαλιλαία".

Δείτε φωτογραφίες από την προσκυνηματική εκδρομή της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας στα Ιεροσόλυμα:













Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: IMSamou.gr

Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com