AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Ιουν 2018

Λήξη περιόδου για τα κατηχητικά στη Σάμο


Η λήξη της ιεραποστολικής περιόδου 2017-2018 για τις κατηχητικές συνάξεις νέων της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου, παρόντος του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.

Πάνω από 300 παιδιά συνάχθηκαν από όλα τα μέρη της Σάμου, προσευχήθηκαν και έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιότατου στο Καθολικό της Μονής, έπαιξαν, τραγούδησαν, γευμάτισαν και το απόγευμα επέστρεψαν στους τόπους τους, δίδοντας υπόσχεση για την επόμενη συνάντησή τους στις Κατασκηνώσεις του Κότσικα και στις Συνάξεις της επομένης Κατηχητικής περιόδου με την νέα ιεραποστολική χρονιά.

Ο Σεβασμιότατος επαίνεσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, τους κατά τόπους Ιερείς-Εφημερίους, που μερίμνησαν στη διάρκεια του έτους για την πραγματοποίηση των κατηχητικών αυτών συνάξεων, αλλά και τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, "που ασχολήθηκαν με την κατήχηση της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας και την μετάδοση του μηνύματος της σωτηρίας στα παιδιά".

Μεταξύ των άλλων επίσης επεσήμανε "την ανάγκη αυτών των Κατηχητικών Συνάξεων τόσο για την πνευματική συγκρότηση των Νέων μας, που αποτελούν την χρυσή ελπίδα της Εκκλησίας, αλλά και του Έθνους μας, όσο και για την πρόοδο και ανάπτυξη των ακριτικών Νησιών και της Πατρίδος μας σε όλους τους τομείς".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com