AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουλ 2018

Η Σάμος στους 52ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Φωτογραφία του Νίκου Τζανάκου

Αποστολή του Δήμου Σάμου θα συμμετάσχει από 30 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου στους 52ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες (International Children’s Games) στα Ιεροσόλυμα. 

Συγχρόνως θα επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την ελληνική κοινότητα, μεταφέροντας μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών.


Πηγή: Σελίδα Νίκου Τζανάκου στο facebook

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 o Δήμος Σάμου ήταν ο πρώτος νησιωτικός δήμος που συμμετείχε σε Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες (στο Κάουνας της Λιθουανίας) και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, καθώς η 15χρονη Βάλια Νιτσόλα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία σκαφών Laser 4.7.

Λίγα λόγια για τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες ξεκίνησαν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ως έμπνευση του Μεθόδιου Κλέμενς, ενός παιδιού από τη Σλοβενία που μεγάλωσε μέσα στη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το όραμά του Κλέμενς, να αποτελέσει ο αθλητισμός την κοινή «γλώσσα» και τη μέθοδο να έλθουν σε επαφή παιδιά διαφορετικών φυλών, εθνοτήτων, χρώματος, θρησκείας και  πολιτισμών, δικαιώθηκε με την εξάπλωση των αγώνων και την ανάδειξή τους σε παγκόσμιο θεσμό, που μεταφέρει μήνυμα συμφιλίωσης, ανεκτικότητας και ισότητας απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com