AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουλ 2018

Έκλειψη Σελήνης στη Σάμο με συνοδό τον Άρη!

Φωτογραφία: Μανόλης Θράβαλος

"«Ματωμένο» το χθεσινό φεγγάρι, σαν η θλίψη κι ο πόνος που μας ακουμπά τις τελευταίες μέρες να καλύπτει τον έναστρο ουρανό" . Αυτό γράφει ο Σαμιώτης χομπίστας φωτογράφος-"κυνηγός" καιρικών φαινομένων, Μανόλης Θράβαλος, ως λεζάντα στην εικόνα που απαθανάτισε το βράδυ της Παρασκευής στη Σάμο, την έκλειψη Σελήνης με συνοδό τον Άρη! 

Όπως ο ίδιος σημειώνει για τη φωτογραφία του αυτή, που ανέβασε στο προφίλ του Meteographer που διατηρεί, α μπορούσα να γράψω πολλά για το κοσμικό κουαρτέτο που διαδραματίστηκε χθες στη γαλαξιακή μας γειτονιά, να περιγράψω τη μοναδικότητά του και να εκφράσω το πόσο τυχεροί είμαστε όσοι το ζήσαμε.
 
Την ώρα όμως που οι καρδιές μας είναι ακόμα ματωμένες από την καταστροφή, τέτοια λόγια φαντάζουν φτωχά και η σκέψη πηγαίνει σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να το ζήσουν, όχι από άγνοια ή από επιλογή, αλλά επειδή έφυγαν νωρίς.
 
Μία ταπεινωτική αίσθηση απόλυτης αδυναμίας μπροστά στον Κόσμο κυριαρχεί μέσα μας αυτές τις μέρες. Ελπίζω μόνο και εύχομαι να πραγματοποιηθεί η ζύμωση που θα μετατρέψει αυτά τα συναισθήματα σε σεβασμό προς τη φύση και θα μας προστατεύσει από παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον" αναφέρει ο Μανόλης Θράβαλος.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com