AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουλ 2018

Η Μητρόπολη Σάμου κοντά στους πυροπαθείς της Αττικής


Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος εξέφρασε με επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλο, την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Σάμου για την καταστροφική πυρκαϊά που έπληξε μεγάλο μέρος της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας και παράλληλα ανήγγειλε την αποστολή οικονομικής βοήθειας προς τους πυροπαθείς της Αττικής.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Σεβασμιώτατε άγιε Αδελφέ,

...Από της πρώτης στιγμής ευρισκόμεθα αρωγοί διά της προσευχής, τόσον της προσωπικής, όσον και από κοινού, καθώς δώσαμε εντολή διά την έκφωνη μνημόνευση υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των ζώντων πυροπαθών και υπέρ αναπαύσεως των υπό του πυρός πικρώ και μαρτυρικώ θανάτω τελειωθέντων Αδελφών, στις εκτενείς της Εκκλησίας δεήσεις.

Πέραν τούτου επιθυμούμε διά των πτωχών μας δυνάμεων να σταθούμε αρωγοί και στο δύσκολο έργο της ανασυγκροτήσεως των πυροπαθών διά της οικονομικής συμπαραστάσεως, την οποία θα αποτελέσει το προϊόν του δίσκου, που θα περιαχθεί τόσον στις πανηγύρεις της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος, όσο και κατά την Κυριακήν 29η Ιουλίου".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com