AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουλ 2018

Ομιλία του αναλυτή διεθνούς ασφάλειας Αθ. Κοσμόπουλου στη Σάμο


Ο αναλυτής διεθνούς ασφάλειας, Αθανάσιος Κοσμόπουλος, έδωσε ομιλία με θέμα "Γεωπολιτικές προκλήσεις και προοπτικές στο Ανατολικό Αιγαίο" στη συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Σάμου που διεξήχθη το Σάββατο σε μεγάλο ξενοδοχείο του Πυθαγορείου.

Στη συνεστίαση παρευρέθηκαν τοπικοί φορείς και ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Βέροιας, Αθανάσιος Παπαναστασόπουλος.



Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή

Ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και φοίτησε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), από την οποία αποφοίτησε ως στρατιωτικός νομικός σύμβουλος με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Παράλληλα κατά την διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξειδικεύτηκε στο Διεθνές Δίκαιο. Κατόπιν φοίτησε στη Σχολή Πληροφορικής των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία αργότερα δίδαξε, στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών καθώς και σε άλλα στρατιωτικά σχολεία Πληροφοριών και Ειδικών επιχειρήσεων.

Διετέλεσε διδάσκων στο Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου, ενώ παράλληλα υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις της Στρατολογίας, του ΓΕΕΘΑ, των Ειδικών Δυνάμεων Αλεξιπτωτιστών και της Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Κατέχει LL.M στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική από το Πανεπιστήμιο Uninettuno της Ρώμης.

Το 2000 παραιτήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό με τον βαθμό του Ταγματάρχη και προσλήφθηκε στην Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πλαισίων του Υπουργείου Ανάπτυξης ως νομικός σύμβουλος.

Διετέλεσε Διοικητής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί, την περίοδο 2004 έως 2010.

Σήμερα είναι ο Προϊστάμενος της Μονάδας Οργάνωσης & Υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τεχνολογιών πληροφορικής, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Έχει τιμηθεί με τους Χρυσούς Σταυρούς των Ταγμάτων της Τιμής και του Φοίνικα της Ελλάδος, τον Χρυσό Σταυρό και τον Ταξιάρχη της Τιμής του Τάγματος των Παραβαλαναίων του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, είναι Ιππότης του Στρατιωτικού και Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ.

Έχει συγγράψει το ιστορικό μυθιστόρημα «Ματωμένα Τρίγωνα» με βιωματικά περιστατικά από την θητεία του στις Αρχές Εθνικής Ασφαλείας.

Ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική και είναι τέως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής MENSA.

Αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και συχνά εμφανίζεται στα ΜΜΕ προσκεκλημένος για ζητήματα των επιστημονικών περιοχών του.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις υβριδικές απειλές, την γεωπολιτική και τα νομικά ζητήματα των πληροφοριακών συστημάτων.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com