AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουλ 2018

Ίδρυση νέων σχολικών μονάδων στη Σάμο


Μετά το Μουσικό Σχολείο Σάμου με έδρα την πρωτεύουσα του νησιού, το οποίο ιδρύθηκε με το πρόσφατο ΦΕΚ 2786/Β/13-07-2018, άλλη μια σχολική μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι με το νέο σχολικό έτος (2018-2019) στο νησί.

Πρόκειται για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Βαθέος Σάμου, το οποίο ήταν σε αναστολή λειτουργίας και μετατρέπεται με τον Ν. 4547/2018 σε Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.), λειτουργώντας από το νέο σχολικό έτος.  

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου ήδη ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για επιλογή και τοποθέτηση διευθυντών στα νέα σχολεία, καθώς και τις αντίστοιχες ενέργειες για την εγγραφή των μαθητών, έτσι ώστε να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο.           

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου θεωρεί ότι μετά την ίδρυση και λειτουργία των δύο σχολικών μονάδων της Σάμου, όπως και του νέου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Λέσβου με έδρα την Καλλονή, "έχουμε πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και παροχή εκπαίδευσης στους μαθητές των νησιών μας".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com