AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιουλ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο βυθός στο Κοκκάρι σε διεθνή εκστρατεία καθαρισμού!

Φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μαλαγάρη

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα υιοθεσίας του βυθού στο Κοκκάρι Σάμου, μέσω της εκστρατείας Adopt a Dive Site του ιδρύματος Project Aware. 

Από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούλιο του 2018 έλαβαν χώρα 12 υποβρύχιοι καθαρισμοί στο βυθό της παραλίας Κοκκαρίου, στο λιμάνι, στα Λεμονάκια του χωριού και στη παραλία Λεμονάκια.

Έγινε λεπτομερής καταγραφή των απορριμμάτων που έφεραν οι δύτες στην επιφάνεια και ανακυκλώθηκαν ή επαναχρησιμοποιήθηκαν όταν αυτό ήταν δυνατό. 

Ο γνωστός Σαμιώτης αυτοδύτης, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, δήλωσε σχετικά: "Είμαι ευγνώμον για τους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους δύτες στη θάλασσα και τους εθελοντές στην ακτή, που ένθερμα συμμετείχαν στους καθαρισμούς, παρά τις οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των χειμερινών μηνών.

Από τα 1130 κιλά απορριμμάτων που ανελκύθηκαν τη πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα πλαστικά αντικείμενα, ενώ ξεχωρίζουν οι επτά στο σύνολο εξάμετροι σωλήνες, οι δεκάδες ρόδες, οι ξαπλώστρες και ο μεγάλος αριθμός των πεταμένων ή χαμένων αλιευτικών εργαλείων.

Από το μόλυβδο των διχτυών φαντασμάτων, χυτεύσαμε 70 κιλά βαρών κατάδυσης και εξοπλίστηκαν δωρεάν 10 δύτες.

Οι προσπάθειες μας για ένα καθαρό και ασφαλές θαλάσσιο περιβάλλον προβλήθηκαν στο Αμερικάνικο περιοδικό SportDiver και στο Undersea Journal της PADI.

Την υιοθεσία υποστήριξαν υλικοτεχνικά ή συμμετείχαν σε αυτή: η Δημοτική Ενότητα Κοκκαρίου, το καταδυτικό κέντρο Kerveli Village Hotel Diving Center, το Let’s do it Greece, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Ινστιτούτο Θαλάσσια Προστασίας – Αρχιπέλαγος, η Εθελοντική Ομάδα ΣΟΣ Κοκκαρίου και η Silk Oil.

Οι υποβρύχιοι καθαρισμοί συνεχίζονται υπό την αιγίδα πλέον της Ομάδας Δυτών της Εθελοντικής Ομάδας ΣΟΣ Κοκκαρίου".

Δείτε φωτογραφίες από την εκστρατεία "Adopt a Dive Site" του ιδρύματος Project Aware στο Κοκκάρι Σάμου!






























Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com