AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουλ 2018

Σε εγρήγορση για τον κίνδυνο πυρκαγιάς καλεί τους πολίτες ο Δήμος Σάμου


Ο Δήμος Σάμου εφιστά την προσοχή των πολιτών της Σάμου για την πρόληψη των πυρκαγιών, λόγω της επικινδυνότητας των καιρικών συνθηκών στο νησί, αλλά και με αφορμή την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που ισχύει από τη Δευτέρα 23/7 έως και την Πέμπτη 26/7, αλλά και λόγω της παρατεταμένης περιόδου υψηλών θερμοκρασιών που πλήττει το νησί, εφιστά την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:

- Απαιτείται ιδιαίτερη εγρήγορση εκ μέρους του κοινού, για άμεση ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών σε περίπτωση εντοπισμού εστίας πυρκαγιάς ή καπνού. Τηλέφωνο άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής είναι το 199.

- Αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο, οι οποίες  θα μπορούσαν δυνητικά να λειτουργήσουν ως αιτίες έναρξης πυρκαγιάς.

- Συμμόρφωση με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια του Δήμου Σάμου βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η άμεση κινητοποίηση, επέμβαση και υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Ο Δήμος Σάμου εκφράζει, παράλληλα, την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν  από τις χθεσινές πυρκαγιές, οι οποίες, για άλλη μια φορά στοίχισαν τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας.

Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων είναι αυτονόητα όσο και ειλικρινή, αλλά, φυσικά, δεν είναι αρκετά. 

Η τραγικότητα της κατάστασης, για ακόμη μια φορά καταδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο την ανάγκη ορθολογικού και υλοποιήσιμου σχεδιασμού, πρόληψης και καταπολέμησης των πυρκαγιών, προκειμένου να μη θρηνήσουμε ξανά τόσους και τέτοιους αδόκητους χαμούς. 

Βάση ενός τέτοιου σχεδιασμού δεν μπορεί να είναι άλλη από την εξασφάλιση, διαθεσιμότητα και υποστήριξη των αναγκαίων πυροσβεστικών εναέριων και επίγειων μέσων, καθώς και η πλήρης στελέχωση των δυνάμεών τους.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com