AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Ιουλ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η 12η ερασιτεχνική καλλιτεχνική έκθεση στους Μυτιληνιούς

Φωτογραφίες: Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου

Με επιτυχία οργανώθηκε από 25-29 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο των Μυτιληνιών η 12η έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και χειροτεχνίας του Συλλόγου Γυναικών του χωριού, στο πλαίσιο ανάδειξης της ερασιτεχνικής δημιουργίας του απλού καθημερινού ανθρώπου.
 
Συμμετείχαν 15 δημιουργοί γυναίκες και άνδρες, μεταξύ αυτών και νέες παρουσίες με πρωτότυπες δημιουργίες.
 
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση παραδοσιακής χειροτεχνίας (πλεχτά, υφαντά, κεντητά, κοφτά κλπ) σε μια αρμονική σύνδεση του παλιού με το νέο.
 
Παράλληλα με την έκθεση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν το αφιέρωμα του συλλόγου με θέμα "γυναίκα και προσφυγιά", σε μια μικρή αντιπροσωπευτική διαδρομή, με αφετηρία το 1909 στην Ομάχα της Αμερικής, όπου εκεί χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, «παράνομοι» στην πλειοψηφία τους, αντιμετώπισαν τη δολοφονική επίθεση ρατσιστικών οργανώσεων, ενώ στα μαγαζιά τους οι Αμερικάνοι αναρτούσαν ταμπέλες όπου απαγόρευαν την είσοδο σε Έλληνες και ποντίκια. Στη συνέχεια, η μικρασιατική καταστροφή το 1922, Μέση Ανατολή το 1943 -44, ο σημερινός πόλεμος στη Συρία με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από άλλες χώρες. Το αφιέρωμα κατέληγε στην αναγκαιότητα για οργάνωση των γυναικών και αγώνα για την ειρήνη, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.
 
Με ικανοποίηση και προθυμία εκφράστηκε ο κόσμος στην πρωτοβουλία του συλλόγου να συγκεντρώσει βοήθεια προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση των πληγέντων από την ανείπωτη τραγωδία από την πυρκαγιά στην Αττική. Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου ενώνει τη φωνή του με όλες εκείνες τις δυνάμεις που διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για τη προστασία από φωτιές, πλημύρες, σεισμούς.
 
Παράλληλα, ευχαριστεί τον εκπολιτιστικό, επιμορφωτικό σύλλογο του χωριού για τη πολύτιμη βοήθεια, καθώς και τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την έκθεση!











 


Φωτογραφίες: Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου

 Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com