AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουλ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου στη Χίο!


Αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) ταξίδεψε πριν από λίγες μέρες στη Χίο, προσκεκλημένη της Ομάδας Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου, που το περσινό καλοκαίρι φιλοξενήθηκε στη Σάμο και συμμετείχε στην παράσταση του ΧΟΡ.Ο.Σ "Στου Χορού τα βήματα". 

Στην αποστολή συμμετείχαν χορευτές του Ομίλου, ο χοροδιδάσκαλος Μάκης Ευαγγέλου, καθώς και η πρόεδρος και μέλη από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, οι οποίoi έλαβαν θερμής υποδοχής και ξενάγησης στο νησί της Χίου. 

Τα μέλη της χιώτικης Ομάδας ξενάγησαν τους Σαμιώτες χορευτές στο εντυπωσιακό χωριό Πυργί με τα σκαλιστά στις προσόψεις των σπιτιών, στα Μεστά, χωριό που είναι χτισμένο μέσα σε ένα κάστρο, στο εντυπωσιακό νέο Μουσείο Μαστίχας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο ‘Κοραής’, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές χαλάρωσης στις όμορφες παραλίες της Χίου.

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας διοργανώθηκε ‘Εργαστήρι Χορού’ στο οποίο συμμετείχαν Χιώτες και Σαμιώτες χορευτές. Εκεί οι δύο εισηγητές, από τη Χίο ο Γιώργος Ζηριάς και από τη Σάμο ο Μάκης Ευαγγέλου, παρουσίασαν και ανέλυσαν τους βηματισμούς των χορών για τα δυο νησιά αντίστοιχα. Ακολούθησε μεγάλο γλέντι με πολύ χορό και τις γευστικές δημιουργίες που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Χιώτικου χορευτικού. 

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου κα Μαρία Μαυρίδου αντάλλαξε δώρα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου Ζαφείρη Λασκαρίδη και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε επόμενη συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Δείτε φωτογραφίες από την αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου στη Χίο!






















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com