AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Δεκ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παρουσίαση του βιβλίου της Σαμιώτισσας Μακής Γιοκαρίνη!


Την παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος της Σαμιώτισσας Μακής Γιοκαρίνη με τίτλο ''Ούτε κι η θάλασσα ξέρει"  διοργάνωσαν την Τετάρτη στην Αθήνα Οι εκδόσεις "Αέναον".

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

- Σωτήρης Μαργιωρής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ

- Στέλλα Νιώτη, Κοινωνιολόγος 

- Σταμάτης Θεοχάρης, Ιατρός παθολογοανατόμος. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου ''Ούτε κι η θάλασσα ξέρει" (πηγή: Σελίδα Μακής Γιοκαρίνη στο facebook)!








Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Η θάλασσα! Η μεγάλη της αγάπη!

Ίσως να είχε την απάντηση στα τόσα διλήμματα που βασάνιζαν για χρόνια το μυαλό της.

Έπρεπε να ξεκαθαρίσει μέσα της, να υψώσει φράχτες, να σταματήσει να είναι ένα ερωτικό παιχνιδάκι στα χέρια της εφηβικής της αγάπης.

Ο κύριος Μέγας, καθηγητής της στο Λύκειο. Η πρώτη μεγάλη κι ανεκπλήρωτη αγάπη, εμφανίστηκε, ολοκληρώθηκε και κορυφώθηκε στη δεύτερη εφηβεία μιας γυναίκας. Εκεί κοντά στην εμμηνόπαυση.
Και την απογείωσε. Την ολοκλήρωσε. Τη σάρωσε. Τη διέλυσε.

Μα… ούτε κι θάλασσα ξέρει να της απαντήσει. 

Εκείνη που πάντα ήταν το καταφύγιό της. 

Την αφήνει τώρα μόνη να ξεγυμνώσει το μυαλό της και το σώμα της από εκείνον... και να πάρει μια γενναία απόφαση".

Βιογραφικό σημείωμα


"Η Μακή (Γραμματική) Γιοκαρίνη γεννήθηκε στο ακριτικό νησί της Σάμου. Μέχρι τα 18 χρόνια έμενε εκεί ώσπου ήρθε η ώρα να αποχωριστεί το νησί και τους γονείς της για να σπουδάσει στην Πάτρα.

Η σχολή της, Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων στα ΤΕΙ της Πάτρας δεν ήταν κάτι που τη γέμιζε, ήταν όμως μια λυτρωτική απόδραση στον έξω κόσμο, και ένα άνοιγμα στον χώρο της τέχνης που τόσο αγαπούσε.

Τελειώνοντας τη σχολή της εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για αρκετά χρόνια και κάποια χρόνια σαν μεταφράστρια αγγλικών μεταπτυχικών εργασιών. Παντρεύτηκε και είναι μητέρα μιας υπέροχης, όμορφης κόρης και συνάμα δυνατού ανθρώπου. Για πολλά χρόνια αφοσιώθηκε στην ανατροφή της, ενώ παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο της, εξέφραζε τον ψυχισμό της πάνω σε καμβάδες ζωγραφικής.

Βαδίζοντας για το δεύτερο μισό της ζωής, η έκφραση μέσω της ζωγραφικής δεν έμοιαζε αρκετή για να δείξει όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα σε μια γυναίκα στο πέρασμα του χρόνου.

Έτσι ξεκίνησε να εκφράζεται και μέσω μιας προσωπικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, με μικρά πεζοποιήματα.

Και κάπου εκεί, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της, ακούγοντας μια ιστορία από μια φίλη, άρχισε να πλάθει μέσα στο μυαλό της έναν σκελετό να προσθέτει και να φαντάζεται πιθανότητες, που τελικά τυπώθηκαν σε μια ιστορία

Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο, Ούτε κι η θάλασσα ξέρει κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ και έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΑ του εκδοτικού".




Τα στοιχεία του βιβλίου:

"Ούτε κι η θάλασσα ξέρει" της Μακής Γιοκαρίνη

Εκδόσεις Αέναον
ISBN: 978-618-5395-07-0
Σελίδες: 170
Τιμή: 14,00€
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/12/2018


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com