AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Δεκ 2018

Εργατικό Κέντρο Σάμου: "Όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών"


"Σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών η αύξηση των δημοτικών τελών - Να παρθεί τώρα πίσω το μέτρο" αναφέρει για την πρόσφατη αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Σάμου το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Όπως θεωρούν οι υπεύθυνοι του Ε.Κ.Σ, "Ο Δήμος Σάμου αποφάσισε να δώσει εορταστικό «δωράκι» στο Σαμιακό λαό την αύξηση των δημοτικών τελών, αντί να τα μειώσει ως όφειλε, βάζοντας σε προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες και διαθέσεις. 

Λες και δεν έφτανε η κρατική φοροληστεία, οι μειώσεις μισθών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τα χρέη, οι κατασχέσεις, οι διακοπές ρεύματος, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, τα τσουχτερά εισιτήρια και το ξεφράγκιασμα για την υγεία, πρόσθεσε και αυτός το λιθαράκι του στην χρεοκοπία του λαού του νησιού μας. 

Την ίδια ώρα όμως βάζει τις μεγάλες επιχειρήσεις (μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αεροδρόμιο, σούπερ μάρκετ κλπ) να πληρώνουν τον ίδιο συντελεστή που πληρώνει ο αυτοαπασχολούμενος γονατίζοντάς τον ακόμη περισσότερο.

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζουμε ως απαράδεκτη την προσπάθεια, (τόσο από την ΝΔ που υπερψήφισε το μέτρο, όσο και από όλους όσοι κλείνουν το μάτι σε αυτή την πολιτική), να ενεργοποιήσουν «κοινωνικά αντανακλαστικά» και να στρέψουν εργαζόμενους και κοινωνικά στρώματα τον ένα εναντίον του άλλου, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι για την αύξηση αυτή, αλλά και για την μη πληρωμή των μονίμων στην ώρα τους φταίνε οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. 

Κάτι τέτοιο έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό από την πραγματική αιτία που δεν είναι άλλη από τη συνεχώς μειωμένη χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την πολιτική της οικονομικής αυτοτέλειά τους (λογική που υιοθετείται από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική) που τελικά οδηγεί σε νέα βάρη για το λαό, μέσω των ανταποδοτικών τελών και φόρων, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι ο Δήμος αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχει και στο παρελθόν θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο αιτήματα για την ανακούφιση των εργατικών λαϊκών οικογενειών του νησιού μας, για τα οποία ουδέποτε πήραμε απάντηση από το Δήμο, ο οποίος προφανώς τα «παρέπεμψε στις ελληνικές Καλένδες»!

Συμφέρον για το Σαμιακό λαό είναι να παρθεί πίσω το μέτρο που μόλις πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε για αύξηση των δημοτικών τελών. 

Αντ’ αυτού διεκδικούμε να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη σε απλήρωτους, άνεργους, απόρους, ΑΜΕΑ, σε όσους είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι. 

Να μειωθούν για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και σε όσους έχουν ανάγκη. 

Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός. 

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση. 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο. 

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πληρωμή των μισθοδοσιών τους από το κράτος και όχι από το Δήμο.

Τα Σωματεία, οι σύλλογοι, ο Σαμιακός λαός πρέπει να κάνει υπόθεσή του τις διεκδικήσεις αυτές και να οργανώσουν τον αγώνα βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες!

Να πάρουν πίσω την αύξηση των δημοτικών τελών

Όχι άλλα χαράτσια στου λαού τις πλάτες"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com