AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Ιαν 2019

Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου για την πρόσφατη θεομηνία στο νησί


Δήλωση για τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν τη Σάμο έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.

Ο κ. Κατρακάζος δήλωσε αναλυτικά τα εξής: 

"Περάσαμε 2 δύσκολες μέρες με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, ειδικά σε ότι αφορά τη βροχόπτωση.

Από τη πρώτη στιγμή, μέρα και νύχτα, υπήρξε ουσιαστική κινητοποίηση όλων. 



Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για αυτό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους χειριστές των μηχανημάτων της Π.Ε Σάμου και του Δήμου Σάμου για την υπέρμετρη προσπάθεια τους, στους αιρετούς που κινητοποιήθηκαν, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συντονισμένα επιχείρησαν όπου χρειάστηκε.

Το διήμερο αυτό φάνηκε η αξία της πρόληψης. Το έργο που τα τρία τελευταία  χρόνια ανεξάρτητα αρμοδιότητας, εκτελούμε με συνέπεια σχέδιο αλλά και δέσμευση σημαντικών πόρων, για το καθαρισμό χειμάρρων και ρεμάτων έδωσε καρπούς. Καθαρίστηκαν χείμαρροι και ρέματα στα οποία για πολλά χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση. Το μεγάλο αυτό έργο σε διαβούλευση  με τις τοπικές κοινωνίες συνεχίζετε με νέες εργολαβίες αλλά και δικά μας μέσα αφού όλοι συμφωνούμε υπάρχει ακόμη σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει. 

Θέλω να ξέρετε ότι με τη καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε για άμεσες δράσεις θεραπείας των ζημιών που προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο που είναι η αρμοδιότητα μας. Και βέβαια το σημαντικό δεν είναι η μάχη της…λακκούβας και το μπάλωμα που αναγκαστικά  πρέπει να γίνει αλλά το μεγάλο έργο συντήρησης του επαρχιακού δικτύου  με έργα αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα (όπως πχ. στο δρόμο Ηραίον-Μύλους ή στο παραλιακό δρόμο του Καρλοβάσου η αποκατάσταση στις βλάβες στο φωτισμό του δικτύου, κτλ) σε μεγάλα τμήματα του δικτύου αλλά και μια σειρά άλλες παρεμβάσεις ασφαλείας οι οποίες έχουν συναποφασιστεί με τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Τα έργα προβλέπουν παρεμβάσεις στο σύνολο του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου και έχουν αποφασιστεί από κοινού με τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες.

ΕΡΓΑ ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ:


1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Β΄ ΦΑΣΗ), προϋπολογισμού 580.000 €

2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Β’ ΦΑΣΗ), προϋπολογισμού 500.000 €

3. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ), προϋπολογισμού 450.000 €


ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ:


1. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ν. ΣΑΜΟΥ (ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ), προϋπολογισμού 428.626,94 €

2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΑΜΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ), προϋπολογισμού 220.000 €


ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ):


1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΑΜΟΣ – ΑΥΛΑΚΙΑ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, προϋπολογισμού 559.000 €

2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΜΟΣ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ – ΧΩΡΑ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, προϋπολογισμού 595.000 €

Να σημειωθεί τέλος ότι ανάλογο πρόγραμμα συντήρησης θα εκτελεστεί και στην Ικαρία και εργασίες συντήρησης θα γίνουν και στους Φούρνους".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com