AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Ιαν 2019

Τους έπιασαν στο αεροδρόμιο της Σάμου


Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν τους τελευταίους μήνες οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο Σάμου.

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αποπειρώνται να ταξιδέψουν προς την Αθήνα ή άλλους προορισμούς με αεροπλάνο χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα που ανήκουν σε άλλα άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Πυθαγορείου στο αεροδρόμιο"Αρίσταρχος ο Σάμιος" πέντε άτομα σε τρία διαφορετικά περιστατικά.

- Στο πρώτο περιστατικό, που συνέβη το Σάββατο συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης.

Ειδικότερα, ο 28χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως εξακριβώθηκε, ήταν πλαστό.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.

- Στο δεύτερο περιστατικό, την Κυριακή, δύο αλλοδαποί (30χρονος και 29χρονη) συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δύο δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως εξκριβώθηκε, ανήκουν σε διαφορετικά πρόσωπα.

- Για τον ίδιο ακριβώς λόγο συνελήφθησαν στο τρίτο περιστατικό, που συνέβη τη Δευτέρα, άλλοι δύο αλλοδαποί (33χρονος και 20χρονη).

Σε βάρος του σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα στα παραπάνω περιστατικά κατασχέθηκαν, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com