AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιαν 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου και Ε.Κ.Σ κοντά στους διωκόμενους για τις κεραίες


Τη στήριξή τους στους πολίτες της δυτικής Σάμου οι οποίοι αντέδρασαν στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους και δικάζονται ξανά την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου εκφράζουν με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου" και το Εργατικό Κέντρο του νησιού (Ε.Κ.Σ).

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

"Είμαστε στο πλευρό των λαϊκών αγωνιστών κατοίκων της Δυτικής Σάμου, οι οποίοι ακόμη μια φορά την Πέμπτη 17 Γενάρη 2019, κάθονται στο εδώλιο των κατηγορουμένων, γιατί έκαναν το καθήκον τους Προστάτευσαν τη περιοχή και τους κατοίκους της από την αυθαιρεσία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζουν την υγεία του λαού και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Στηρίζονται στο νομικό πλαίσιο που οι ίδιες υπαγορεύουν και εξαπολύουν βιομηχανία μηνύσεων για να επιβάλλουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Καλούμε όλο το λαό και τους λαϊκούς φορείς του νησιού να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Οργανωμένο πάρκο κεραιών μετά από επιστημονική μελέτη ,ώστε η λειτουργία του να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων.
  • Σ’ αυτή τη κατεύθυνση καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει τη χωροθέτηση και κατασκευή ενός ή δύο πάρκων  κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές.
  • Να σταματήσουν τώρα οι δικαστικές διώξεις και η τρομοκρατία που ασκείται στο λαό. 
  • Όχι στην ασυδοσία των μονοπωλίων της τηλεφωνίας. Ανατροπή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
  • Επικοινωνίες στην υπηρεσία του λαού, με κοινωνικοποίηση όλων των υποδομών και τεχνολογικών μέσων, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, στα πλαίσια του Κεντρικού Πανεθνικού Επιστημονικού Σχεδιασμού της Οικονομίας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών".
Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου "εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους αγωνιστές της δυτικής Σάμου που για άλλη μια φορά βρίσκονται κατηγορούμενοι (δικάζονται την Πέμπτη 17 Γενάρη 2019), γιατί προστάτευσαν την περιοχή και τους κατοίκους της από το ετσιθελικό στήσιμο κεραιών κινητής τηλεφωνίας".

"Θεωρούμε ότι οι συνάδελφοί μας έκαναν αυτό που θεωρούσαν καθήκον τους. Τον αγώνα και αντίστασή τους δηλαδή απέναντι στην αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζουν ούτε την υγεία του λαού, ούτε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νησιού μας να εκφράσουν την συμπαράσταση και υποστήριξή τους και να παραβρεθούν στα δικαστήρια την Πέμπτη 17 Γενάρη και ώρα 9.00΄ το πρωί", ολοκληρώνει το Ε.Κ.Σ.


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com