AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2019

Η διακήρυξη του συνδυασμού "ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο"


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ανατολικής Σάμου  Ανα.Σ.Α. (Ανανέωση-Συμμετοχή-Ανάπτυξη) για τη Σάμο, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, παρουσίασε τη διακήρυξη των αρχών της σε πρόσφατη εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σάμου.

Στη διακήρυξη αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Με  εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας- ως πολίτες του ακριτικού νησιού μας- με όραμα για την αυτοδιοίκηση, με στρατηγικό σχέδιο για το Δήμο μας και την Σάμο, έχοντας την εμπειρία και τη γνώση, αλλά κυρίως τη θέληση και την αποφασιστικότητα, για την επανάσταση του απλού και αυτονόητου δηλαδή να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα και να ασχοληθούμε επίμονα με τα καθημερινά προβλήματα για να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά μας λειτουργικά, ελκυστικά, φιλικά για τους δημότες και τους επισκέπτες της, ξεκινάμε δυναμικά την προσπάθεια μας, προσπάθεια δημιουργίας για το αύριο. 

H στείρα άρνηση και η δικαιολογημένη διαμαρτυρία για τα σημερινά αδιέξοδα του τόπου μας δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη  επιλογή  ενός πολίτη. Επιλογή ανάπτυξης και προοπτικής αποτελεί πάντα το πολιτικό όραμα και η  ενεργή συμμετοχή στα κοινά ενός τόπου. Μια σύγχρονη δημοκρατική, αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει, αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με «φαντασιώσεις», να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά, αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο. 

Τα εδραιωμένα κατεστημένα,  συμφέροντα ετών, οικονομικά και  πολιτικά , τα οποία έχουν θέσει την ιδιαίτερη πατρίδα μας σε τροχιά ελεύθερης πτώσης,  να είστε σίγουροι ότι ανατρέπονται μόνο όταν οι πολίτες και οι εκπρόσωποί τους προτάσσουν κριτήρια ποιότητας, συλλογικής δράσης και διαφάνειας. Επιζητούμε τη συμπόρευση με ανθρώπους που θα προτάσσουν το συμφέρον του τόπου και όχι το δικό τους, που θα αποκαταστήσουν τη σχέση μεταξύ δήμου και πολιτών, που θα παράγουν τοπικές πολιτικές κι όχι στείρα διαχείριση, που θα φέρουν μια νέα, φρέσκια, αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, που θα επιλύουν προβλήματα και δε θα δημιουργούν επιπρόσθετα. Ανθρώπους που τα “αυτονόητα” θα τα θεωρούν αυτονόητα, θα αποδώσουν και θα εφαρμόσουν την ορθή σημασία λέξεων και εννοιών. 

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου  δεν υπάρχουν διλήμματα αλλά συνειδητές επιλογές. Επιλογές σύγκρουσης του παλιού με το νέο, της ευθύνης με την ανευθυνότητα, της εργατικότητας με την οκνηρία, του σχεδίου με το εφήμερο, της προοπτικής με την οπισθοδρόμηση, της δράσης με την αδράνεια, της αποφασιστικότητας με τη διστακτικότητα, της σύνθεσης με τη διάλυση, της δυναμικής με την αδυναμία, της πολυχρωμίας με το ασπρόμαυρο ή γκρίζο. Το δικό μας “αποτύπωμα” θέλουμε και θα είναι αποτύπωμα δημιουργίας και ανάπτυξης.

Δεν υποτιμούμε και πολύ περισσότερο δεν αμφισβητούμε τον ρόλο των κομμάτων ως θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος, πολύ δε περισσότερο τη συμβολή τους στην εμπέδωση και τη λειτουργία της δημοκρατίας, με απόλυτο σεβασμό στις απόψεις και τις προτάσεις τους, όχι μόνον δεν αρνούμαστε την αξιολόγηση, την κριτική των προτάσεών μας, της λειτουργίας και της δράσης μας, αλλά αντιθέτως είμαστε ανοικτοί στο διάλογο επιδιώκουμε τη συνεργασία, την αποδοχή και τη στήριξη του προγράμματός μας. 

Αρνούμαστε μόνο τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων και κυρίως των μηχανισμών, με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Ανοικτοί στο διάλογο, θα συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου που υποστηρίζονται απ’ αυτά ως και τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις προηγούμενες εκλογές ή διαμορφώνονται για να συμμετάσχουν στις ερχόμενες για τον Δήμο μας και την Σάμο μας. 

Για εμάς η διοίκηση είναι πρωτίστως ανθρωποκεντρική. Είναι σεβασμός στον άνθρωπο. Στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, στον πολίτη, στον άνεργο, στον νέο.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Δεν αιθεροβατούμε. Γνωρίζουμε την ανεπάρκεια πόρων, ανθρώπινων, τεχνικών και οικονομικών. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Γι` αυτό και επιμένουμε σε στόχους υλοποιήσιμους. Όχι όμως στην μιζέρια της απλής διαχείρισης. Πιστεύουμε στον ορθολογισμό και στην ανάδειξη προτεραιοτήτων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής χωρίς να καταδικάσουν την εξωστρέφεια. Είμαστε φιλόδοξοι αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστές.

Η Κίνηση μας είναι άθροισμα γνώσης και προβληματισμού. Το κομμάτι γνώσης που κουβαλά ο καθένας από τον χώρο του, τον τομέα απασχόλησής του, τα προβλήματα που βιώνει, αθροιζόμενο, παράγει περισσότερη γνώση, καλύτερη καταγραφή και επομένως ετοιμότητα να επιλεγούν εκείνοι οι τομείς που περισσότερο πάσχουν και ζητούν την παρέμβασή μας.

Πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση φιλική, αυτόνομη, με συγκεκριμένο σχέδιο και λειτουργικές δομές. Οι μεγαλοστομίες και οι μεγαλοϊδεατισμοί δεν έχουν χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βάζουμε τον πήχη ψηλά. Τον τοποθετούμε όμως εκεί που γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας δώσει το κίνητρο και να φανούμε συνεπείς σε όσα σχεδιάζουμε. Δεν υποσχόμαστε. Σχεδιάζουμε. Δεν θα πούμε ούτε στιγμή ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Θα είμαστε όμως ξεκάθαροι στις προτεραιότητές μας και στην ανάληψη των ευθυνών μας.

Οφείλουμε μόνοι μας να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε. Όλοι μαζί βρίσκουμε προτάσεις και λύσεις για τον Δήμο. Οφείλουμε να τολμάμε και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας στις προκλήσεις του σήμερα.

Επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε: 

-Να σεβαστούμε και να συνθέσουμε δημιουργικά την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση για προσφορά των νεότερων.

-Να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις για τα Οικιστικά σύνολα ώστε να είναι βιώσιμα και με ποιότητα ζωής. Πόλεις και κοινότητες καθαρές και φιλόξενες για τους κατοίκους τους,  βιτρίνα  προσκλητήριο για τον επισκέπτη. Έμφαση στην ενίσχυση των χωριών. Πιστεύουμε στην διακριτή ταυτότητα της κάθε τοπικής κοινότητας. Στην δυνατότητα των τοπικών συμβουλίων να προσδιορίζουν τις προτεραιότητες κι εμείς να λειτουργούμε υποστηρικτικά. Να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα και Κοινότητες τα εφόδια που χρειάζονται  για ν’ αναπτύξουν τις δικές τους, ιδιαίτερες δυνατότητες.

-Ένα πράσινο νησί που το περιβάλλον θα είναι και ένα ισχυρό τουριστικό brand, που θα αποτελεί θετικό πρόσημο και  πόλο έλξης στην τουριστική προβολή. Γιατί σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει πολιτισμός, σημαίνει οικονομική ανάπτυξη, σημαίνει βιωσιμότητα. Να «θωρακίσουμε» το φυσικό και δομημένο περιβάλλον μας , με δράσεις ευαισθητοποίησης και Πολιτικής Προστασίας  καθιστώντας το παράλληλα προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες , προκειμένου να το απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους.

-Αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων και των προβλημάτων του προσφυγικού - μεταναστευτικού για το νησί μας, την ανατολική Σάμο και ιδιαίτερα την πόλη της Σάμου, ώστε η κοινωνική και οικονομική ζωή να επανέλθει στην «κανονικότητα» της.  Γεννηθήκαμε μεγαλώσαμε και ζούμε σε ένα νησί που δυστυχώς έχει επιλεγεί εδώ και χρόνια να γίνεται «αποθήκη ψυχών» και τόπος διαλογής μαζικών μεταναστευτικών ροών . Η Σάμος το νησί της αλληλεγγύης έχει επιβαρυνθεί και έχει εγκαταλειφθεί κυριολεκτικά στην τύχη του, λόγω του μεγέθους του προβλήματος, της έλλειψης ομόνοιας και ομοθυμίας μεταξύ μας, των μεγάλων ή μικρών συμφερόντων και των μικροκομματικών αποτιμήσεων λες και θα υπάρξουν κερδισμένοι πολιτικά από την όλη κατάσταση. 

Η κατάσταση στη Σάμο είναι εκρηκτική και έχει υπερβεί κατά πολύ τα επίπεδα ανοχής και λειτουργίας των αρμόδιων κρατικών δομών και τα όρια αντοχής της τοπικής σαμιακής κοινωνίας. Τα νησιά των ανατολικών συνόρων μας -ως πύλες εισόδου των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών-έζησαν και ζουν κάτω από αυτό το δράμα με αβέβαιο μέλλον και σε μια κατάσταση συνεχώς αρνητικά μεταβαλλόμενη. 

Χρειάζεται άμεσα να γίνουν ενέργειες εκ νέου και να αναδειχθούν σχέδια δράσης που δεν θα καταδεικνύουν απλά το πρόβλημα και το αδιέξοδο. Ενέργειες με γνώμονα το καλό της πατρίδας μας, την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των κατοίκων και την διασφάλιση υποφερτών συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών , ενέργειες που από κοινού θα πρέπει να αναληφθούν από την κεντρική Κυβέρνηση, το Βουλευτή ,την Αυτοδιοίκηση ,τους φορείς του τόπου και θα υποστηριχθούν από όλους μας.

Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα . Το ΚΥΤ και η παραγκούπολη της ανθρώπινης δυστυχίας  πρέπει να κλείσουν ,να δημιουργηθεί κλειστή δομή προδιαγραφών-εκτός οικισμών- για την πρώτη υποδοχή και βέβαια να υπάρξει εθνική πολιτική φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας.
                                            
 -Την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και την  προετοιμασία για την επόμενη προγραμματική περίοδο που από ότι φαίνεται θα είναι ενισχυμένη σε πόρους για το Βόρειο Αιγαίο. Απαιτείται η έγκαιρη και σε  συνεργασία με όλους προετοιμασία με μελέτες αλλά και άξονες προτεραιότητας για να μην χαθεί καμία ευκαιρία. Συνεργασία με αμοιβαιότητα και συμπόρευση του Δήμου και της Περιφέρειας για να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές με την Κεντρική Κυβέρνηση   και περισσότερο αποτελεσματικοί για τα συμφέροντα του τόπου μας.

-Η διάσπαση των δύο δήμων θα έχει μια μεταβατική φάση στην οποία θα υπάρξουν δυσκολίες γι` αυτό είναι σημαντικό να γίνει σωστή προετοιμασία και να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία με τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Δέσμευση  του συνδυασμού μας είναι ότι η Ανατολική Σάμος, οι Ενότητες Πυθαγορείου και Βαθέος δεν θα απολέσουν κανένα νόμιμο δικαίωμα , περιουσιακό ή άλλο και ότι θα περιφρουρήσουμε με σύνεση, συνεργατικότητα και δυναμισμό  τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου μας. 

Δέσμευση  του συνδυασμού μας   είναι ότι θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε το παρών όνομα του νέου  Δήμου το οποίο αποτελεί αναγνώριση ενός διχασμού που ουδέποτε έπρεπε θεσμικοί και άλλοι εκπρόσωποι μας να προκαλέσουν ή να επιτρέψουν την επικύρωση του .  Ντροπή ανοσιούργημα και προσβολή για την  ιστορία της Σάμου αποτελεί η επισημοποίηση της διχόνοιας και ο γεωγραφικός προσδιορισμός των κατοίκων της .   

- Ο Κλεισθένης και η απλή αναλογική επιβάλλουν την υιοθέτηση μιας νέας πολιτικής κουλτούρας η οποία μπορεί να αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα για όσους είναι διατεθειμένοι να αντιληφθούν ότι το κοινό καλό είναι πάνω από  πρόσκαιρες συμμαχίες. Θα αναλάβουμε το όποιο πολιτικό κόστος πριν και μετά από τις εκλογές, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες γιατί θα επιλέξουν ή δεν θα επιλέξουν την παράταξή μας. Η απλή λογική και λιγότερο η απλή αναλογική επιβάλλει τον διάλογο, τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες, ανάμεσα σε παρατάξεις και κινήσεις πολιτών οι οποίες λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. 

Γι` αυτό επιμένουμε στην συνεργασία και στην ξεκάθαρη σύμπνοια πάνω σε προγραμματικές αρχές. Όχι συμφωνία για την συμφωνία ή με ανταλλάγματα αλλά ούτε και διαφωνία για την διαφωνία. Γόνιμος διάλογος, συναίνεση αρχών και ξεκάθαρο πλαίσιο για κάθε μείζονα απόφαση. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία και αυτό εξαρτάται από εμάς.

-Να καλλιεργήσουμε μια νέα φιλοσοφία στους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του Δήμου - δηλαδή, στους άμεσους συνεργάτες κάθε Δημοτικής Αρχής- ώστε να ανταποκριθούν με όλες τους τις δυνάμεις στον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και να ιδρύσουμε νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Να δημιουργήσουμε δομές και λειτουργίες όπου οι υπηρεσίες θα λειτουργούν με εποπτεία αλλά αυτοδύναμα επιτελώντας το έργο τους στην καθημερινότητα και τον σχεδιασμό δίχως τα αρνητικά παρεπόμενα της «διαμεσολάβησης» του πολιτικού προσωπικού. Οι πολίτες και οι ανάγκες τους θα εξυπηρετούνται με αποτελεσματικότητα, αξιοκρατία και διαφάνεια. 

-Να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο τις κοινωνικές δυνάμεις που «κρύβονται» στους πολιτιστικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς, εθελοντικούς  και άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας τη θέση  τους στην τοπική κοινωνία.

- Να δημιουργήσουμε μόνιμες επικουρικές ομάδες εργασίας, ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα «τρέχουν και θα κυνηγούν » σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο  -συστηματικά και αποτελεσματικά- κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

- Να στηρίξουμε την υφιστάμενη τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή-σε ένα περιβάλλον φιλικό- κτίζοντας μια διαχρονική σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, με ξεκάθαρους κανόνες, που θα γίνονται σεβαστοί και από τις δύο πλευρές.

- Να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξωστρέφειας του Δήμου μέσω της ανάπτυξης ενός πλέγματος διαδημοτικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Οικολογία, την Κοινωνία.

-Να αναπτύξουμε το παραλιακό και ορεινό μας μέτωπο με νέες υποδομές, αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, τουριστική αναβάθμιση, και ενέργειες προώθησης στο εξωτερικό. Σχεδιάζουμε μια Ανατολική Σάμο , που θα αποτελέσει προορισμό και σημείο αναφοράς για όλους, ώστε να καταστεί μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του τόπου με ώθηση στον εναλλακτικό τουρισμό: θρησκευτικό– ορειβατικό – περιπατητικό – αγροτουρισμό, οινοτουρισμό-σπηλαιολογικό- αθλητικό- πολιτιστικό.

-Να βελτιώσουμε και να στηρίξουμε τον Αγροτικό – Κτηνοτροφικό - Δασεργατικό τομέα. Βελτίωση και επέκταση αγροτικών δρόμων. Ρύθμιση βοσκοτόπων, τυποποίηση – πιστοποίηση τοπικών προϊόντων με τη βοήθεια επιστημονικού προσωπικού και υποστήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων για τη προώθηση τους. Διαχείριση του δασικού πλούτου και επίλυση ιδιοκτησιακών προβλημάτων στις τοπικές κοινότητες.

Όλοι εμείς που ζητάμε τη στήριξή σας, έχουμε ως σύνθημα την ομόνοια, τη σύμπνοια, τη συμπόρευση και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα στην άποψη. Φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλες τις τοπικές και δημοτικές ενότητες και να σκύψουμε στα προβλήματά τους. Πρέπει να χαράξουμε μια νέα πορεία, γιατί τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας.

Αντίπαλός μας, η αδιαλλαξία, η εμμονή στο παρελθόν, η μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, η πολιτική αμνησία.

Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το Δήμο μας απ' άκρη σ' άκρη, από χωριό σε χωριό, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση των παλαιών με τη διάθεση, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων, γιατί όλοι εσείς μας δίνετε τη δύναμη αυτή και από όλους εσάς παίρνουμε την ενέργεια της σκέψης μας.

Ο δρόμος μπροστά μας  θα είναι μακρύς και δύσκολος. Θέλουμε όμως να πιστεύουμε  ότι θα είναι  ένας δρόμος δημιουργίας και προοπτικής. 

Ωστόσο  στη βάση της ειλικρινούς σχέσης, που έχουμε διαμορφώσει και διαμορφώνουμε συνεχώς  όλα αυτά τα χρόνια, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα,  να συμβάλουμε στο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ κάνοντας ένα  ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ για  να δώσουμε ΑΝΑΣΑ στα όνειρα για μια καλύτερη Σάμο. 

H συνεργασία είναι μονόδρομος

Η ανάπτυξη είναι ο στόχος

Η συμμετοχή όλων η Προϋπόθεση

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μας σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού με σεβασμό στην διαφορετική άποψη. Επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε τις δικές μας προτάσεις και όχι να απευθύνουμε κατηγορώ στις απόψεις των άλλων. Αυτή θα είναι και η βασική γραμμή πλεύσης μας μετά τις εκλογές. Γι` αυτό δεσμευόμαστε ρητά και ξεκάθαρα. Το πολιτικό ήθος θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή και από πλευράς μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να γίνει. Καλούμε όλους τους συνδυασμούς να πράξουν το ίδιο και  ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρόσκληση. 

Ο δρόμος μπροστά θα είναι μακρύς. 

Θα είναι όμως ένας δρόμος ανόδου και όχι ο κατήφορος του σήμερα. 

Θα υπάρχουν αποτυχίες και λανθασμένες εκκινήσεις. 

Αλλά πάντα θα είμαστε ειλικρινείς  μαζί σας σχετικά με τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίζουμε ως τόπος. 

Έχουμε δει τόσα πολλά. 

Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα τα οποία θα κληθούμε  να κάνουμε.

Έτσι, ας αναρωτηθούμε – τα παιδιά μας μεγαλώνοντας σε  αυτόν τον τόπο  τι αλλαγές θα δουν; τι πρόοδο θα κάνουμε; 

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να απαντήσουμε. 

Αυτή είναι η στιγμή μας. 

Αυτή είναι η ώρα μας, να διεκδικήσουμε εκ νέου τα  όνειρα μας  

«Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει» Ν. Καζαντζάκης

Σας καλούμε να προχωρήσουμε  όλοι μαζί στην νέα αυτή πρόκληση".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com