AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαρ 2019

"Πορεία Ευθύνης": Οι προτάσεις για την κοινωνική μέριμνα


Το πρόγραμμά της για την κοινωνική μέριμνα δημοσιοποίησε εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου η δημοτική παράταξη "Πορεία Ευθύνης" και ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Αντώνης Σίμος.

Πιο αναλυτικά, το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως εξής:
"Αλληλεγγύη όχι μόνο στους μετανάστες αλλά και στους Έλληνες. Η υγεία, ο πόνος και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης"

α. Στέγη διαμονής αστέγων

 
Σήμερα υπάρχουν συνάνθρωποί μας, ευτυχώς ελάχιστοι, που στερούνται στέγης. Πρόθεσή μας και επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο φιλοξενίας αστέγων δημοτών σε ένα από τα υπάρχοντα δημοτικά κτήρια που διαθέτει ο δήμος μας.

β. Κοινωνικά τιμολόγια
 
Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε, παρά τη μεγάλη οικονομική στενότητα που υπάρχει, την καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τις ευπαθείς ομάδες, με οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση ή ακόμη και ο μηδενισμός, σε ορισμένες περιπτώσεις, των δημοτικών τελών.
 
γ. Δημιουργία δομών εξυπηρέτησης ασθενών και φτωχών
 
Στα πλαίσια της κοινωνικής μας πολιτικής για τον δήμο, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κατάλληλες δομές για την εξυπηρέτηση των φτωχών και αβοήθητων ασθενών συνδημοτών μας. Επιδίωξή μας, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο σίτισης των δημοτών που πραγματικά αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, χρησιμοποιώντας τον θεσμό «Βοήθεια στο Σπίτι» και το δημοτικό γηροκομείο. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον δήμο μας περισσότερο ποιοτικό και φιλόξενο σε ΑμεΑ, προκειμένου αυτοί να έχουν πρόσβαση σε διάφορες δραστηριότητες με θέσεις παρκινγκ σε κατάλληλα σημεία, πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, ράμπες πρόσβασης σε θαλάσσια λουτρά, κτλ.
 
δ. Στήριξη πολυτέκνων και τριτέκνων
 
Πλήρης συμπαράσταση και στήριξη στα δίκαια αιτήματα των πολυτέκνων και τριτέκνων, που η πολιτεία τόσο άκομψα αλλά και ψυχρά με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης τούς στέρησε τις ελπίδες τους και τους έφερε σε απόγνωση. Θα συνδράμουμε στο έργο των συλλόγων με παροχή στέγης σε δημόσιο κτήριο, προμήθεια και διανομή τροφίμων και ρουχισμού, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων τους στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου μας.
 
ε. Στήριξη των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ
 
Θα στηρίξουμε πλήρως τον ΟΚΑΝΑ και το κέντρο «ΦΑΡΟΣ», ώστε να λειτουργήσουν υπέρ των αβοήθητων εξαρτημένων ατόμων, αρχικά συμβουλευτικά και στη συνεχεία με προγράμματα αποκατάστασης.
 
στ. Ενίσχυση των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ
 
Επαναφορά των περισσότερων υπηρεσιών που στερήθηκαν οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και εμπλουτισμός των προγραμμάτων με υπηρεσίες πέραν των προβλεπομένων. Δηλαδή συχνότερες επισκέψεις ιατρού, συχνότερες εκδρομές και ταξίδια εκτός Σάμου, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, καθημερινά θαλάσσια λουτρά το καλοκαίρι κλπ".
 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com