AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2019

Περιφερειακό: Υπερψηφίστηκε η πρόταση των γονέων μαθητών για τις ΔΥΕΠ/ΖΕΠ

 
Την πρόταση του συντονιστικού οργάνου των 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων του Νομού Σάμου υπερψήφισαν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Β. Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, έπειτα από σχετικό αίτημα του συντονιστικού οργάνου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τέθηκε ως τακτικό θέμα συζήτησης η λειτουργία των ΔΥΕΠ/ΖΕΠ στα σχολεία της Σάμου και ζητήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία νέας εκπαιδευτικής δομής εκτός των σχολικών κτηρίων αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφύγων για το λίγο χρονικό διάστημα που φιλοξενούνται στη Σάμο στο Κέντρο Ταυτοποίησης και την παρέμβαση του συμβουλίου για διάλογο με τους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.


Όπως ανακοίνωσε το συντονιστικό, "μετά από πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου υπερψήφισαν την πρόταση των 13 συλλόγων, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Νομού Σάμου, Νίκου Κατρακάζου, ενώ υπήρξε και δεύτερη πρόταση από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Η υπερψήφιση της πρότασής μας από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων είναι ιδιαιτέρως βαρύνουσα και θέτει νέα δεδομένα στο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.
 
 
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους περιφερειακούς συμβούλους των τριών νόμων (Λέσβου, Χίου και Σάμου) και τον κ. Κατρακάζο, που εισηγήθηκε το αίτημά μας για τη συμπαράσταση και την ανάδειξη του ζητήματος που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Σάμου, με δεδομένες τις άθλιες συνθήκες του ΚΥΤ Σάμου.
 
Για άλλη μια φορά θα βροντοφωνάξουμε στο υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία: "Ναι στην παιδεία πρώτα η υγεία! Κανένα παιδί σε σκηνές!" καταλήγει το συντονιστικό όργανο των 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων του Νομού Σάμου.

Φωτογραφίες: Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com