AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαρ 2019

"Ανατροπή": Τι προτείνει για τις μεγάλες κοινότητες της Σάμου


Δεκατέσσερις προτάσεις για την ποιότητα ζωής των μεγάλων κοινοτήτων του νησιού (Παλαιόκαστρο, Κοκκάρι, Χώρα, Παγώνδας, Πυθαγόρειο, Μυτιληνιοί, Βαθύ, Σάμος) κάνει η δημοτική παράταξη "Ανατροπή", εν όψει και των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, στις οποίες ο επικεφαλής της Χρήστος Χατζηχριστοδούλου είναι υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.
 
Πιο αναλυτικά, η "Ανατροπή" έκλεισε πρόσφατα τη δεύτερη φάση του ετήσιου κύκλου των επισκέψεών της, από 13-23 Μαρτίου. Προορισμός της ήταν οκτώ μεγάλες κοινότητες και σκοπός η ενημέρωση των κατοίκων αναφορικά με το πρόγραμμά της, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
 
Η "Ανατροπή" δηλώνει αποφασισμένη με επιστημονικές μελέτες και σε συνεργασία με όλους τους φορείς να αναβαθμίσει τις κοινότητες αυτές, βελτιώνοντας όχι μόνο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την εικόνα του νησιού συνολικά.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, οι προτάσεις της για την ανάπτυξη των μεγάλων αυτών τοπικών κοινοτήτων, "οι οποίες θα εμπλουτιστούν με την ψήφιση και τις θέσεις όλου του δημοτικού συμβουλίου, σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια", είναι οι εξής:
 
1. Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης όπου χρειάζεται και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων.
 
2. Κυκλοφορική μελέτη και μετατροπή ορισμένων δρόμων σε πεζόδρομους ή μονόδρομους και τοποθέτηση εξ’ αρχής σήμανσης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
 
3. Δημιουργία πεζοδρομίων.
 
4. Αισθητική αναβάθμιση των πλατειών και όλων των δημοτικών χώρων και κτηρίων, με δημιουργία κατάλληλων χώρων ανάπαυσης και πρασίνου.
 
5. Δημιουργία και λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε κάθε κοινότητα και στους μεγάλους οικισμούς.
 
6. Αξιοποίηση της υπάρχουσας δημοτικής ακίνητης περιουσίας προς όφελος των κατοίκων και των συλλόγων και δημιουργία χώρου δραστηριοτήτων για νέους 15 ετών και άνω (π.χ. χώροι με όργανα γυμναστικής, εκμάθηση δραστηριοτήτων).
 
7. Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και λειτουργία-εκσυγχρονισμός όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 
8. Δημιουργία δημόσιων χώρων υγιεινής σε όλες αυτές τις κοινότητες και αποδυτηρίων στις παραθαλάσσιες κοινότητες ή οικισμούς.
 
9. Σωστή λειτουργία όλων των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και δημιουργία νέων στις κοινότητες που δεν υπάρχουν (Παλαιόκαστρο, Παγώνδας, Μυτιληνιοί) ή μεταφορά των λυμάτων στις ήδη υπάρχουσες μονάδες και επέκταση αποχετευτικού δικτύου όπου χρειάζεται.
 
10. Επίλυση βιοτικών προβλημάτων σχετικά με τις καθημερινές ανάγκες (επάρκεια-ποιότητα νερού ύδρευσης, αποκομιδή σκουπιδιών-καθαριότητα).
 
11. Σωστή τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακυκλώσιμων υλικών, με αισθητική κάλυψη και επιτόπια καθαριότητα, όπως και τοποθέτηση κάλαθων απορριμμάτων σε επισκέψιμους χώρους.
 
12. Λειτουργία δημοτικού γραφείου της κοινότητας, έστω και ορισμένες ημέρες την εβδομάδα, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες, θα συναλλάσσεται με αυτούς και θα συνεργάζεται με τα ΚΕΠ, εκτελώντας σχετικές εργασίες, όπως και δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τα σχετικά αιτήματα και την διευκόλυνση των πολιτών.
 
13. Δημιουργία ΚΑΠΗ και σε άλλες μεγάλες και κομβικές κοινότητες.
 
14. Δημιουργία νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στις κοινότητες που δεν υπάρχουν (Παλαιόκαστρο, Κοκκάρι, Παγώνδας).
 
"Οι δεσμεύσεις μας, δεσμεύσεις υλοποιήσιμες με προοπτική… Σημαντικά έργα για το νησί μας, που θα του δώσουν αξία…" τονίζει η "Ανατροπή", που έκλεισε τις φετινές της επισκέψεις στα χωριά του νησιού, για έκτη συνεχή χρονιά, και δηλώνει πως συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη-για τον πολίτη.

Όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη, από το 2014 οι αρχές της παραμένουν οι ίδιες. Η "Ανατροπή" επισημαίνει πως "δεν εμφανίστηκε δύο μήνες πριν τις εκλογές και διεκδικεί τον δήμο, δεν επιδιώκει κανένα χρίσμα από κομματικά γραφεία, δεν κάνει προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν παραιτείται, δεν κάνει πίσω. Συνεχίζει με συνέπεια και αποφασιστικότητα και με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο και ευημερία του τόπου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης είναι έτοιμοι να αγωνισθούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τις επόμενες γενιές".


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com