AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαρ 2019

Η ομιλία του Νότη Μαριά στη Σάμο


Στα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό αναφέρθηκε κατά βάση ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, κατά την ομιλία του στη Σάμο.
 
Επρόκειτο για εκδήλωση που συνδιοργάνωσε, την Τετάρτη στο ξενοδοχείο "Aeolis", με την Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα "Ανασκόπηση Κοινοβουλευτικών Δραστηριοτήτων 2018 Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και Πολιτικής Ομάδας ECR στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".
 
Ο κ. Μαριάς μίλησε για τις Πρέσπες και τις προκλήσεις Ερντογάν-Τουρκίας.
 
 

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό έκανε λόγο για ευθύνες της Ευρώπης, εξηγώντας ότι "πρέπει: α) να ακολουθήσει πολιτική ειρήνης στη Μ. Ανατολή, για να σταματήσουν οι πόλεμοι και να μην έχουμε πρόσφυγες, β) να σταματήσει την οικονομική αφαίμαξη των αφρικανικών χωρών, γιατί με τη φτώχεια στην Αφρική έχουμε χιλιάδες ή εκατομμύρια μετανάστες και γ) να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να δρομολογηθούν επαναπροώθησεις, γιατί πρόκειται για παράνομη μετανάστευση και δ) να αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, γιατί, αν είχαν αξιοποιηθεί, δεν ήταν απάνθρωπη η διαβίωση των προσφύγων στο hot spot της Σάμου".
 
Ανέφερε, επίσης, ότι κάλεσε την Olaf να διενεργήσει έλεγχο για το "πάρτι" από τις ΜΚΟ που διαχειρίζονται τα κονδύλια για τη διαβίωση των προσφύγων με τρόπο που δεν αντιστοιχεί στη χρήση τους, δηλαδή στη διασφάλιση ανθρώπινης διαβίωσης προσφύγων.

"Στη Σάμο υπάρχει πρόβλημα", είπε ο κ. Μαριάς, λέγοντας ότι "υπάρχουν πάνω από 5.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, κάτι που γίνεται εμφανές με μια βόλτα στην πόλη".
 
Ο κ. Μαριάς συναντήθηκε με εκπροσώπους γονέων, με τους οποίους συζήτησε για το πρόβλημα που δημιουργεί η κυβέρνηση με τις απειλές κατά των συλλόγων γονέων. Όπως είπε, οι όποιες απειλές, κριτικές και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί στους γονείς, τα παιδιά των οποίων έκαναν αποχή από τα δημοτικά, "είναι συκοφαντικές και απαράδεκτες και έχουν συγκεκριμένη πολιτική σκοπιμότητα".
 
Εξήγησε ότι, βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ που υπάρχει από το 2003, η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών μπορεί να γίνει είτε σε σχολεία, είτε εντός των χώρων φιλοξενίας. "Η ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα σημαίνει πως προϋπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για ενσωμάτωση των παιδιών και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, τη στιγμή που αυτοί διαμένουν στην Ελλάδα προσωρινώς" είπε. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στα εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν, καθώς η νομοθεσία ορίζει πως, όποιος συμμετέχει στο εκπαιδευτικό σύστημα, πρέπει να τηρεί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Επομένως, "πρέπει να τηρηθούν οι όροι σε σχέση με υγειονομικά θέματα και θέματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν να εντάσσονται στις τάξεις άτομα που δεν πληρούν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, γιατί δεν έχουν αντίστοιχες γνώσεις και η ένταξή τους είναι εις βάρος των άλλων μαθητών" υπογράμμισε.
 
Ο κ. Μαριάς δήλωσε ξεκάθαρα ότι τάσσεται υπέρ της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων μέσα στους χώρους φιλοξενίας, γιατί: "α) δεν έχει κανένα νόημα για το εκπαιδευτικό κύρος και για την εκπαίδευση των παιδιών η ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς η διαμονή τους είναι προσωρινή και β) γιατί θα προετοιμαστούν καλύτερα, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν καλύτερα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου σκοπεύουν να εγκατασταθούν οι γονείς τους, γ) γιατί αν δημιουργηθούν εκπαιδευτικές δομές εντός των χώρων φιλοξενίας θα χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε και δεν θα έχουμε επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού προϋπολογισμού".
 
Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, ούτε και των ελληνοπαίδων, αλλά προχωρά σε γρήγορες και αθρόες ελληνοποιήσεις, για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων, χωρίς να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος περί ελληνικής ιθαγένειας, δημιουργώντας μείζον θέμα στη Σάμο. Έκανε λόγο για ένα ευρύτερο σχέδιο από την κυβέρνηση με σκοπό την πόλωση της κοινωνίας, ενόψει των Ευρωεκλογών και την επιτάχυνση των ελληνοποιήσεων.
 
Εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση θέλει την αθρόα μετανάστευση, ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε: "α) στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι το δημογραφικό θα λυθεί με την μετανάστευση, γι’ αυτό υπέγραψε τη συμφωνία για τη μετανάστευση του ΟΗΕ, που δίνει το απόλυτο δικαίωμα στον καθένα να έρχεται στην Ελλάδα, β) στην αλλοίωση του εκλογικού σώματος με τις χιλιάδες ελληνοποιήσεις, γ) στο «πάρτι» με τα κονδύλια για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ αποδεδειγμένα δεν υπάρχει πρόθεση επαναπροωθήσεων και δ) στα χρήματα που δίνονται σε πρόσφυγες και μετανάστες, που αποτελεί κίνητρο για να εισέλθουν στη χώρα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εξαγωγής των κονδυλίων αυτών στις χώρες τους, γεγονός που αποτελεί παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος".


 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com