AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαρ 2019

Επίσκεψη της δημοτικής παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» στο Ηραίο


Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Ζάχαρη επισκέφτηκε την Τετάρτη το Ηραίο της Σάμου για να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή. 

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της διάβρωσης του παράκτιου τμήματος, του αλιευτικού καταφυγίου, του βιολογικού, της ολοκλήρωσης  και λειτουργίας του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών  Τεχνών Αιγαίου, η αντιμετώπιση καθαριότητας και γενικότερα θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στόχος της δημοτικής παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» είναι να γίνει το Ηραίο ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός, συνδυάζοντας το ναό της Ήρας και το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου.

Οι θέσεις της παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» για τα Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών

Η παράταξη «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» αναφέρει για τo θέμα των Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων Φιλοξενίας Γυναικών τα εξής:

"Στον τοπικό τύπο και σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουμε την είδηση ότι ο κ. Μουτζούρης, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, εξήγγειλε τη δημιουργία «Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων βίας».  Να πληροφορήσουμε τον κ. Μουτζούρη, ότι στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «προώθηση ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας  και λοιπές διατάξεις του ΥΠΕΣ» που ψηφίσθηκε πρόσφατα,  περιλαμβάνονται δύο άρθρα, με τα οποία δίνεται η αρμοδιότητα στους ΟΤΑ Α’ βαθμού, δηλαδή στους Δήμους, να συστήνουν οργανικές μονάδες, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εντάσσοντας στους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας τους:
    
1. Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (στο άρθρο 25) με αρμοδιότητες: α) την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης σε θέματα ισότητας των φύλων, β) υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, γ) συμβουλευτικών υπηρεσιών για τα δικαιώματα των γυναικών θυμάτων βίας και γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, δ)νομικών υπηρεσιών και εργασιακής συμβουλευτικής
    
2. Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων  (στο άρθρο 26) με αρμοδιότητα την παροχή ασφαλούς διαμονής σε γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας, σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και στα τέκνα τους.  

Η δημοτική μας κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ», γνωρίζοντας ότι στα χρόνια της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης, στην κοινωνία μας έχουν επέλθει πολλαπλές διακρίσεις και έμφυλη βία εις βάρος των γυναικών (πίσω από κλειστές πόρτες υπάρχουν δραματικές ανθρώπινες ιστορίες), δεσμεύεται, ότι  στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ανατολικής Σάμου θα θέσει επιτακτικά  την σύσταση και λειτουργία και Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com