AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2019

Τι απαντά ο βουλευτής Δ. Σεβαστάκης στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Σάμου


Απάντηση στον σχολιασμό του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, Σταμάτη Φιλιππή, ότι “ο δικός μας βουλευτής, Δημήτρης Σεβαστάκης, έλαμψε δια της απουσίας του στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/3 με τον Υπουργό Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Σάμου", δίνει ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης.

Οι υπεύθυνοι του γραφείου του βουλευτή διευκρινίζουν ότι "ο κ. Σεβαστάκης ΔΕΝ κλήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου να παραβρεθεί στην εν λόγω συνάντηση και ΔΕΝ ενημερώθηκε ο ίδιος, άμεσα ή μέσω του γραφείου του, για την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής".

Το γραφείο του βουλευτή αναφέρει επίσης τα εξής για το θέμα:

"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το να μην καλείται ή ειδοποιείται ο βουλευτής και στην συνέχεια να επικρίνεται για απουσία, οφείλεται σε λάθος και  δεν συνδέεται με τη προεκλογική περίοδο. Πολύ περισσότερο όταν πολιτική και προσωπική γνωριμία 40 χρόνων, δεν επιτρέπει την υιοθέτηση  κωδίκων μικροπολιτικής. Επίσης ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία για τον κοινό στόχο και όχι πόλωση. Για την υγεία δεν περισσεύει κανείς ώστε να  στέκεται  «απέναντι».

Να τονίσουμε ότι ο βουλευτής είναι πάντα παρών στις συναντήσεις που αφορούν προβλήματα του ευαίσθητου κλάδου της υγείας και δη των εργαζομένων σε αυτόν, με συνέχεια και συνέπεια.

Να θυμίσουμε ενδεικτικά λίγες από τις δραστηριότητες που αφορούν τον τομέα της υγείας στο νομό:

• Στις 26/6/2018 ο βουλευτής οργάνωσε την επίσκεψη στο νησί και συνόδευσε τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό στο  στο Γεν. Νοσοκομείο  Σάμου και Κ.Υ. Καρλοβάσου, καθώς και στις συναντήσεις εργασίας που είχε με διάφορους φορείς, μετά από δεκαετίες απουσίας επίσκεψης  Υπουργών Υγείας στο νησί.

• Στις 2/2/2018 συμμετείχε στην συνάντηση εργασίας με τον Αν. Γεν. Γρ. κ.Στ.Βαρδαρό και τον Δ/τή του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας κ.Στ. Καρδάση, όπου συζητήθηκαν τα θέματα λειτουργίας του αξονικού τομογράφου (είναι έτοιμος να λειτουργήσει), της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, τα θέματα των ΤΟΜΥ Βαθέως, Μαραθοκάμπου, & Ικαρίας, καθώς και θέματα του Κ.Υ. Καρλοβασίου,

• Στις 5/3/2018 πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ικαρία όπου συζήτησε με φορείς και με το Δ/τη του Νοσοκομείου όλα τα θέματα υγειονομικής περίθαλψης των Ικαριωτών.

• Συμμετείχε στην εκτενή συνάντηση στο Υπουργείο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη των εκπροσώπων του χώρου της υγείας Σάμου.   

• Συμμετείχε στην πρώτη, πολύωρη συνάντηση των φορέων της Σάμου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό στο Υπουργείο.        

• Οργάνωσε την επίσκεψη και συνόδευσε τον Διοικητή της β’ ΥΠΕ στις δομές υγείας  της Σάμου με θέμα τα εν γένει προβλήματα, αλλά και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεϊατρικής στο ΓΝΣ και στο ΚΥ.                                                                                                            

• Στο διάστημα 2015-2019 έχουν γίνει άπειρες συνεργασίες τόσο στο Υπουργείο Υγείας, όσο και στην Β΄ΥΠΕ με στελέχη του χώρου υγείας τόσο της Σάμου, όσο και της  Ικαρίας για πολλά ζητήματα (προκηρύξεις θέσεων, ειδικότητες, αγροτικοί γιατροί, στρατιωτικοί γιατροί, χρηματοδότηση Ξενώνα Γενικού Νοσοκομείου Σάμου,  μονάδα παραγωγής οξυγόνου, υποδομές, ασθενοφόρα, βάρδιες κ.λπ). 

• Προκηρύσσονται συνεχώς θέσεις ιατρικών ειδικοτήτων για το νομό Σάμου, για αγροτικούς, επικουρικούς, ενώ υπάρχει σταθερή η συνδρομή μέσα από το σύστημα πλήρωσης θέσεων από οπλίτες γιατρούς. Εξάλλου μια ματιά τόσο  στις ανακοινώσεις θετικών εξελίξεων που έχει δημοσιοποιήσει το γραφείο του βουλευτή από το 2015 και εντεύθεν, και πολύ περισσότερο σε αυτές που έχει δημοσιοποιήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου το ίδιο χρονικό διάστημα δίνουν τη σαφή εικόνα του πραγματικού. 

Φυσικά υπάρχει πρόβλημα με  προκηρύξεις που βγαίνουν «άγονες» λόγω αρνήσεων αλλά και τους χρόνους των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Εν τούτοις είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα  σε όλες τις ειδικότητες λόγω και του Brain drain.

• Το Νοσοκομείο Σάμου έχει ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και έχουν βελτιωθεί οι ρυθμοί ενταλματοποιήσεων.

Οι αντίξοες συνθήκες, ιδίως το προσφυγικό πρόβλημα, επιβαρύνουν υπερβολικά το σύστημα και τους «αναγκεμένους», Όπως φυσικά, υπάρχουν προβλήματα και από την παλαιότητα του κτηριακού συγκροτήματος που χρήζουν τεχνικών επιλύσεων. Ωστόσο στην βάση του συστήματος  υπάρχουν σημαντικές πρόοδοι σε σχέση με το 2014 και το 2015 και αυτό δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση, σε συνδυασμό με το νομοθετικό πλέγμα που έχει δημιουργηθεί από το 2015 και μετά και το οποίο προνοεί ιδιαίτερα για την κάλυψη των ανασφάλιστων και των  οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών. 

Η κριτική απολύτως δεκτή, η καθαρή πολιτική σύγκρουση επίσης, όχι όμως οι μικροπολιτικές".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com