AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Σεπ 2019

Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Σάμου στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 24/9


Στην 24ωρη πανελλαδική -  πανδημοσιοϋπαλληλικη απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχει το Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Σάμου.

Στην απεργιακή τους προκήρυξη οι δημοτικοί υπάλληλοι αναφέρουν τα εξής:

"Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση και τις μαζικές διαδικασίες. Χτυπούν τις Γενικές Συνελεύσεις, τη κορυφαία διαδικασία των σωματείων γιατί τους ενοχλεί  ότι οι εργαζόμενοι μαζεύονται, συζητούν και αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους.

Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη «δημοκρατία». Η “δημοκρατία” τους σταματάει στις πύλες των χώρων δουλειάς που στο κλάδο μας έχει οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, ενώ 17 συνάδελφοι μας μετακινούνται καθημερινά παρά την θέληση τους, (80 συνάδελφοι περίπου πανελλαδικά) και έγιναν εργαζόμενοι λάστιχο γράφοντας ατελείωτα χιλιόμετρα καθημερινά.

Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα (άνοιγμα ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες κ.λ.π.) και με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ειδικά στους δήμους το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ζητήματα όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι απολύσεις,  οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση 24/09/2019, στις 10π.μ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com