AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Σεπ 2019

Ολλανδέζες bloggers διαφημίζουν τη Σάμο στη χώρα τους

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των πέντε bloggers από την Ολλανδία στη Σάμο. Από αριστερά προς τα δεξιά: η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Αγγελική Τζίφα, η εκπρόσωπος της ολλανδικής πλατφόρμας Zoover.nl, Tessa Van Den Broek, και οι bloggers, Josine Mooij του ΗerΗealth.nl, Ilja Mul του OneΗandΙnΜypocket.nl,  Femke Sneek του Holistik.nl, και Αnita Noon του Reisvlinder.nl.

Ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) στη Σάμο για πέντε bloggers από την Ολλανδία διοργάνωσε πριν από λίγες μέρες η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη πλατφόρμα τουριστικών αξιολογήσεων στην Ολλανδία Zoover.nl (1,3 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες μηνιαίως) και την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου. 

Στόχος του ταξιδιού ήταν η προβολή και η προώθηση στη δυναμική τουριστική αγορά της Ολλανδίας της Σάμου, ως προορισμού πολλαπλών επιλογών εναλλακτικού τουρισμού, ενισχύοντας ταυτόχρονα την προτίμηση των Ολλανδών για διακοπές σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι Ολλανδές bloggers Femke Sneek του Holistik.nl με 300.000 μοναδικούς επισκέπτες, Josine Mooij του ΗerΗealth.nl με 250.000 επισκέπτες, Ilja Mul του OneΗandΙnΜypocket.nl με 62.000 επισκέπτες, Αnita Boon του Reisvlinder.nl με 17.000 επισκέπτες και Tessa Van Den Broek, εκπρόσωπος του Zoover.nl/blog με 70.000 επισκέπτες μηνιαίως, ανακάλυψαν τον προορισμό της Σάμου, συμμετέχοντας σε εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία, μαθήματα μαγειρικής, γιόγκα, κατάδυση.

Κατάδυση στο Καταδυτικό Κέντρο Κέρβελης Σάμου

Επιπλέον, γνώρισαν τα τοπικά προϊόντα του νησιού, μέσα από επισκέψεις σε παραδοσιακές επιχειρήσεις και συμμετοχή σε οινογευσία σαμιώτικων κρασιών σε τοπικό οινοποιείο, ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος και απέκτησαν προσωπικές εμπειρίες από το νησί.

Η ομάδα των Ολλανδών bloggers, κατά τη διάρκεια οινογευσίας σε οινοποιείο στο Καρλόβασι Σάμου

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της διαφημιστικής εκστρατείας του ΕΟΤ, η πλατφόρμα www.zoover.nl, θα ολοκληρώσει online καμπάνια για την Σάμο (branded content) διάρκειας ενός έτους, ενώ αρθρογραφία για την προβολή του προορισμού θα δημοσιευθεί στα δημοφιλή μέσα που διαχειρίζονται οι Ολλανδοί bloggers, οι οποίοι συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης.

Η ολλανδική αγορά αποτελεί την πρώτη πηγή επισκεπτών στη Σάμο. Το 2018 πραγματοποιήθηκαν 378 απευθείας πτήσεις που μετέφεραν 30.000 Ολλανδούς ταξιδιώτες, ενώ το 2019 παρουσιάζεται αυξητική τάση, καθώς την περίοδο Απριλίου – Αυγούστου, σημειώθηκαν 21.600 αφίξεις επισκεπτών που έφτασαν στο νησί με 341 απευθείας πτήσεις από την Ολλανδία. 

Η τάση επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς το πρώτο 7μηνο του έτους οι αφίξεις από την Ολλανδία προς την Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση 3,7%,  μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές με ανοδική πορεία.

Ανάρτηση από το Instagram Ολλανδής blogger για την επίσκεψή της στη Σάμο

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com