AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2019

Πολύτεκνοι Σάμου: Να προστατευτεί άμεσα η μοναδική παιδίατρος του Νοσοκομείου


Το θέμα της μοναδικής παιδιάτρου του Νοσοκομείο Σάμου και μέλους του, Δήμητρας Λάμπρου, επαναφέρει στο προσκήνιο ο τοπικός Σύλλογος Πολυτέκνων.                                                            

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τους τοπικούς φορείς και τις υγειονομικές Υπηρεσίες, υπενθυμίζει ότι η κ. Λάμπρου εκτελεί από το 2012 καθήκοντα παιδιάτρου υπό μετακίνηση από το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου που είναι η οργανική της θέση, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και πως εδώ και 10 μήνες παραμένει μόνη της στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

"Δεν θα μακρηγορήσουμε με λεπτομέρειες της όλης υπόθεσης, διότι είναι από την πρώτη στιγμή γνωστή προφορικώς και γραπτώς σε άπαντες.

Για τους ανωτέρω λόγους ζητούμε να μας γνωρίσετε:

α. Είναι νόμιμη και βάσει ποιάς ισχύουσας νομοθεσίας ή σύννομων κατά καιρούς ενεργειών η παραμονή της παιδιάτρου κας Λάμπρου Δήμητρας από το 2012 στο Νοσοκομείο Σάμου;

β. Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την επίλυση του προβλήματος;".

Ο σύλλογος πολυτέκνων επισημαίνει ότι η κ. Λάμπρου επωμίζεται από τον περασμένο Δεκέμβριο "όλη την ευθύνη επί 24ωρου βάσης καθημερινώς σε παιδιατρική, μαιευτική και χειρουργική κλινική με δεκάδες περιστατικά τόσο κατοίκων της νήσου, αλλά και προσφύγων-μεταναστών, αναγκαζόμενη να εγκαταλείπει στην τύχη της την οικογένειά της με τα ανήλικα τέκνα της, καθώς κατοικεί 35 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο, κάτι που έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς, αφού δεν μπορεί να λάβει έστω και ολιγοήμερη άδεια, λόγω μη τοποθέτησης αντικαταστάτη.

Επειδή άπαντες πολύ καλά γνωρίζουν από την έναρξη του προβλήματος την όλη κατάσταση και επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί το μείζον ζήτημα ζητούμε:

α. Την άμεση προστασία της πολύτεκνης μητέρας παιδιάτρου κας Δήμητρας Λάμπρου όσον αφορά την σωματική και ψυχική της υγεία.

β. Την άμεση προστασία της οικογενειακής της ηρεμίας με την επαναφορά της εργασιακής της κατάστασης σε ανθρώπινους ρυθμούς.

γ. Την άμεση προστασία των παιδιών του ακριτικού μας νησιού.

δ. Την άμεση προκήρυξη τοποθέτησης στο Νοσοκομείο των τριών παιδιάτρων που προβλέπει το οργανόγραμμα.

ε. Την άμεση προστασία της παιδιάτρου αλλά και των παιδιών από ιατρικό λάθος που τυχόν συμβεί λόγω της υπερβολικής της κόπωσης.

στ. Την άμεση επιστροφή της στην οργανική της θέση.

ζ. Την άμεση επάνδρωση του Νοσοκομείου με παιδίατρο του Δημοσίου που τυχόν υπηρετεί στο νησί μέχρι της έλευσης νεοτοποθετημένων.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η παιδίατρος κα Δήμητρα Λάμπρου, πιστή στον όρκο του Ιπποκράτη, παραμένει στη θέση της με κάθε κόστος, για να αποφευχθεί η εγκατάλειψη των παιδιών του ακριτικού νησιού μας με το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου" αναφέρει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

                         Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com