AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2019

Περισσότερα δρομολόγια καταμαράν από Σάμο για Δωδεκάνησα το 2020!


Πολύ περισσότερα αναμένεται να είναι είναι το 2020 τα δρομολόγια των ταχύπλοων καταμαράν της Dodekanisos Seaways που συνδέουν τη Σάμο, τους Φούρνους και την Ικαρία με τα Δωδεκάνησα.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2019 είναι ότι τα δρομολόγια του χρόνου θα εκτελούνται για δύο μήνες περισσότερους (Απρίλιος-Οκτώβριος το 2020, αντί για Μάιο-Σεπτέμβριο το 2019) και μάλιστα τέσσερις, αντί για τρεις φορές την εβδομάδα που είναι φέτος.

Όπως αναφέρει ο ναυτιλιακός πράκτορας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, "πέρυσι διαμαρτυρόμασταν γιατί το υπουργείο ναυτιλίας δεν είχε συμπεριλάβει στις επιδοτούμενες γραμμές τη γραμμή που συνδέει τη Σάμο (την Ικαρία και τους Φούρνους) με τα Δωδεκάνησα με ταχύπλοο πλοίο (καταμαράν). 

Τελικά τελευταία στιγμή προκηρύχθηκε και αφού είχε χαθεί πολύτιμος τουριστικά χρόνος και με μόνο 3 δρομολόγια την εβδομάδα.

Τώρα η γραμμή προκηρύσσεται έγκαιρα και με μάλιστα ορίζοντα πέρα τους ενός έτους με 4 δρομολόγια την εβδομάδα και με το σημαντικότερο 2 μήνες επιπλέον, όπως ήταν το πάγιο αίτημα όλων το φορέων. 

Έτσι η γραμμή θα ξεκινήσει στις 6/4/2020 και θα τελειώσει 25/10/2020, δυο μήνες δηλαδή επιπλέον". 

"Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον υπουργό τον κ. Πλακιωτάκη, όσο και στη γενική γραμματέα, την κ. Καλογήρου, γιατί ανταποκρίθηκαν και ικανοποίησαν το δίκαιο αίτημα των νησιών μας", καταλήγει ο κ. Κατρακάζος.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com