AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Σεπ 2019

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης καλούν ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ


Με εξορμήσεις με μεγάφωνα κι ανακοινώσεις στους εμπορικούς δρόμους και στις πλατείες σε Καρλόβασι και Βαθύ την Τρίτη, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συσκέψεις την Τετάρτη, μέλη των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σωματείων και εργαζόμενοι συνεχίζουν την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την πανσαμιακή απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου, ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Με κεντρικό σύνθημα "η ανάπτυξή τους τσακίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους. Οργάνωση και αγώνας είναι η απάντηση των εργαζόμενων. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα", ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ Σάμου δηλώνουν πως δίνουν μάχη να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που «δίνει προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού».

Καλούν "κάθε έντιμο συνδικαλιστή, τα σωματεία του νομού, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους" να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Τρίτης και στη συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του ΕΚΣ.

"Απεργούμε, διεκδικώντας να παρθεί πίσω στο σύνολό του το "αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο". 

Απεργούμε, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής με υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υποχρεωτικές για όλους και με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Απεργούμε, διεκδικώντας να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων. 

Λέμε ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που καταργούν ζωντανές συλλογικές διαδικασίες και τις ίδιες τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, βάζουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων και τις κινητοποιήσεις τους. 

Ανοίγουν τον δρόμο για να φτάνουν προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στην εργοδοσία και για ακόμα μεγαλύτερες νοθείες στις εκλογές των συνδικάτων" αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com