AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Γ. Στάντζος: "Νέα ανθρωπιστική κρίση στην παραμεθόριο"!


Την εικόνα ασφυξίας που επικρατεί στην πόλη της Σάμου από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων του "ΣΚΑΪ" ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναδείχθηκε η δραματική κατάσταση στο νησί από τη "βόμβα" του προσφυγικού.

Δείτε στη συνέχεια ολόκληρο το μεσημεριανό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το προσφυγικό, που περιέχει και τις δηλώσεις του Γιώργου Στάντζου!


Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν περάσει με βάρκες από τη Μικρά Ασία στη Σάμο 292 αλλοδαποί!

Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο του δήμου ανατολικής Σάμου να καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παρευρεθεί σε σύσκεψη με μοναδικό θέμα το προσφυγικό μεταναστευτικό με την παρουσία επίσης του Μητροπολίτη Σάμου του βουλευτή του νομού και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. 

Εάν δεν γίνει αποδεκτή η συγκεκριμένη πρόταση τότε θα ξαναϋπάρξει  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με την μετεγκατάσταση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη θέση Ζερβού. 

Υπήρξε άλλη μία πρόταση αυτή της λαϊκής συσπείρωσης η οποία και έλαβε μόνο δύο ψήφους από την ίδια την παράταξη. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση εμμένει στο διεκδικητικό πλαίσιο της εβδόμης του Φλεβάρη, δηλαδή να μην δημιουργηθεί κανένα hotspot στο νησί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, να κλείσει το υπάρχον, άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών και τη δημιουργία μίας μικρής μονάδας καταγραφείς εκτός αστικού ιστού. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης ο οποίος δήλωσε ότι θα μπει μπροστά προκειμένου να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις εάν και εφόσον συμφωνήσει ο δήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι κάτοικοι αυτού του νησιού προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Πηγή: ΣΚΑΪ και VoreioAigaio.ERT.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com