AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2019

BINTEO: "Βουλιάζει" από μετανάστες η Σάμος-Υγειονομική "βόμβα" το ΚΥΤ!


Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε στην κάμερα του Open o ρεπόρτερ Ζήσης Μούσιος το μεταναστευτικό πρόβλημα στη Σάμο.

Δείτε τι κατέγραψε στο οδοιπορικό του στην πρωτεύουσα του νησιού, σε δύο ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού!



"Αυτό που συμβαίνει εδώ στην Σάμο είναι κάτι πρωτόγνωρο, ξεκινήσαμε από την Λέρο πήγαμε στην Κω, εδώ πια μιλάμε για μια φαβέλα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του OPEN TV, Ζήσης Μούσιος, περιγράφοντας τις εικόνες από το κέντρο προσφύγων του νησιού. Σε αυτό βρίσκονται 800 με 900 πρόσφυγες και μετανάστες όπου ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς οι υποδομές έχουν κατασκευαστεί για πολύ μικρότερο αριθμό.

Πάνω από το camp βρίσκεται ένα βουνό στο οποίο έχει δημιουργηθεί ένας αυτοσχέδιος καταυλισμός με ανθρώπους που πήραν αντίσκηνα και ότι άλλα υλικά είχαν στη διάθεσή τους και ζουν στην ουσία πάνω στο χώμα με τις οικογένειές τους. Πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν έχουν ακόμη καταγραφεί από τις ελληνικές Αρχές, δεν έχουν κανένα επίσημο έγγραφο στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο OPEN TV μέλος ΜΚΟ, στο συγκεκριμένο κέντρο υπάρχουν τουλάχιστον 48 εθνικότητες τόσο από την Αφρική όσο και από την Ασία. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, η μοναδική παρέμβαση που έχει γίνει στον καταυλισμό είναι μόνο μερικές χημικές τουαλέτες. Φαγητό μαγειρεύουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο ύπαιθρο, καθώς δεν είναι καταγεγραμμένοι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές μερίδες φαγητού για όλους.

Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί λίγο έξω από το ΚΥΤ, στις παρυφές της πόλης της Σάμου!




Πηγή: Ethnos.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com