AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2019

Το ΚΚΕ Σάμου για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό


"Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στο λαό της Σάμου οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό" αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου το Κ.Κ.Ε.

Σύμφωνα με την Τ.Ε. Σάμου του κόμματος το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό αποτελεί την  "εφαρμογή μιας επικίνδυνης πολιτικής που θα μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές για χιλιάδες ανθρώπους των οποίων μαζικά θα απορρίπτεται η αίτηση ασύλου και θα οδηγούνται στα λεγόμενα προαναχωρησιακά κέντρα. 

Η απάνθρωπη αυτή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ θα οδηγήσει στον εγκλωβισμό ακόμα μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν από τη χώρα μας προς τις χώρες της Ευρώπης για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια στην οποία καταδικάζουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ –ΕΕ τις χώρες τους.

Έχουν τεράστια ευθύνη και η σημερινή κυβέρνηση που έταζε λαγούς με πετραχήλια στους κατοίκους της Ανατολικής Σάμου προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση αυτή την πολιτική υπηρέτησε (δικό του έργο το νέο ΚΥΤ στου Ζερβού) αλλά και το ΚΙΝΑΛ που υποστηρίζει πλήρως τις κατευθύνσεις της ΕΕ γι αυτό το ζήτημα. 

Η λογική των κλειστών κέντρων μακριά από την πόλη και της «αποσυμφόρησης» που ενστερνίζεται η περιφερειακή και δημοτική αρχή, η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων και οι διοικήσεις ορισμένων συλλόγων και φορέων που καλλιεργούν αυταπάτες ότι θα έρθει τουρισμός και ανάπτυξη αν δεν κυκλοφορούν στην πόλη οι πρόσφυγες και μετανάστες, έχει αποτύχει παταγωδώς και οδηγεί σε μέτρα και καταστάσεις σαν κι αυτά που παίρνει η κυβέρνηση. Με τα νέα μέτρα θα δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες για τους κατοίκους και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στηρίζοντας το αίτημα και των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών για απεγκλωβισμό. 

Να γυρίσουν την πλάτη στους κάθε λογής ψευτοπατριώτες - εθνικιστές που βρίσκουν αφορμή να δηλητηριάζουν τη συνείδησή τους με ρατσιστικά εφευρήματα και καλέσματα εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να τολμούν να τα βάλουν με τους αληθινούς ενόχους που είναι η πολιτική που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και στηρίζει η αντιπολίτευση, με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα των επεμβάσεών τους.

Ο λαός του νησιού μας να μη δεχτεί την κοροϊδία των λεγόμενων αντισταθμιστικών μέτρων. Ο μειωμένος ΦΠΑ είναι κατάκτηση όλων των νησιωτών και πρέπει να επανέλθει σε όλα τα νησιά. Η στελέχωση των δομών υγείας είναι κρίσιμο ζήτημα και αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού ανεξάρτητα από το προσφυγικό – μεταναστευτικό που αποκαλύπτει τις τεράστιες ελλείψεις και τους κινδύνους για τη ζωή κάθε ανθρώπου στο νησί.  

Καλούμε τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες να απορρίψουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, να δυναμώσουν τους αγώνες με επίκεντρο αιτήματα που να δίνουν λύση στο πρόβλημα. Να δώσουν ενωμένοι το παρόν στη συγκέντρωση που ήδη έχουν προγραμματίσει μαζικοί φορείς του νησιού στις 27 Νοέμβρη και να διεκδικήσουν:

  • Να κλείσουν τα hotstpot. Κανένα κέντρο – φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό. 
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα
  • Να καταργηθούν οι επαίσχυντες συμφωνίες Δουβλίνο και ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβιζουν στη χώρα μας χιλιάδες ανθρώπους.
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους. 
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com