AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Νοε 2019

Δήμος Ανατ. Σάμου: "Όχι" στο σχέδιο της κυβέρνησης, "ναι" σε μικρή κλειστή δομή


Στην απόφαση του Φεβρουαρίου, που είχε παρθεί στη μεγάλη Πανσαμιακή κινητοποίηση των φορέων, επιστρέφει ο δήμος Ανατολικής Σάμου, ύστερα από την απόφαση που έλαβε χθες βράδυ στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία του βουλευτή Σάμου και του αντιπεριφερειάρχη.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε με 24 ψήφους το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, όπως αυτό παρουσιάστηκε.


Αντιθέτως, ο δήμος ζητεί την αποσυμφόρηση του νησιού και τη δημιουργία μιας μικρής κλειστής δομής εκτός οικιστικού ιστού. Ακόμη ζητεί την ενίσχυση του νοσοκομείου Σάμου και τη στελέχωση των υπηρεσιών του λιμεναρχείου και της αστυνομίας.

Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Γιώργο Στάντζο, να αναλάβει πρωτοβουλία για να συναντηθεί με τους δημάρχους των νησιών που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα από το μεταναστευτικό-προσφυγικό και να σχεδιάσουν από κοινού την επίλυση του προβλήματος.


Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή όλων των δήμων κι αντιπροσώπων από όλες τις παρατάξεις θα μεταφέρουν τα αιτήματα στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Φωτογραφίες Δημ. Συμβουλίου 26/11/19: Νίκος Δραπανιώτης

ΕΡΤ Β. Αιγαίου