AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εκδήλωση-συναυλία του ΕΚΣ για το προσφυγικό


Τους δεκάδες φορείς και σωματεία, το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, τους συλλόγους γυναικών-μέλη της ΟΓΕ κι όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στη Σάμο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, στη συγκέντρωση-συναυλία που οργανώθηκε "για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό" χαιρετίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ).

Τη συγκέντρωση της Τετάρτης στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, άνοιξε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Βάσω Βρυνιώτη, η οποία, αναφερόμενη στις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία νέου hot spot-"φυλακής", χωρητικότητας 5.000-7000 ατόμων, τόνισε ότι η πολιτική αυτή "συνεχίζει, εντείνει και μονιμοποιεί τον μαζικό εγκλωβισμό στο νησί και τη χώρα".

Όπως είπε, "είναι επικίνδυνη για πρόσφυγες και μετανάστες, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τους κατοίκους των νησιών. Είναι εναρμονισμένη απόλυτα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας, άλλες συνθήκες και συμφωνίες που εγκλωβίζουν ανθρώπους.... 

Όσοι τοπικοί, δημοτικοί, περιφερειακοί παράγοντες και φορείς της Σάμου, το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του, λένε ότι πρέπει να υπάρχει hot spot, αρκεί να είναι εκτός πόλης και κλειστού τύπου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι, ηθελημένα ή άθελά τους, με την πολιτική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ. Έχουν ευθύνη γιατί συνέβαλαν στις σημερινές εξαγγελίες, αφού απεμπόλησαν τις θέσεις της 7ης Φλεβάρη, τις μόνες που μπορούσαν να δώσουν λύση. Παζαρεύοντας πόσους εγκλωβισμένους - φυλακισμένους ανθρώπους θα έχει το νέο hot spot, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και στρώνουν εμμέσως το δρόμο για να αποδεχτεί ο λαός του νησιού μας ομαλά την ύπαρξη hot spot, ακόμη και του νέου τερατουργήματος.

Σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη ενωτικά και μαζικά τα σωματεία, οι φορείς, οι σύλλογοι, ο σαμιακός λαός στο σύνολό του να δυναμώσουν το διεκδικητικό κύμα για απεγκλωβισμό προσφύγων - μεταναστών, για να κλείσει το hot spot και να μη γίνει νέο πουθενά".

Κατά την εκδήλωση, η θεατρική φοιτητική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασε μονόπρακτο, ενώ η χορωδία "Σαμία" του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου ερμήνευσε τραγούδια του "Άξιον Εστί". Τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα "Υπερταξικοί" με τραγούδια κατά του πολέμου, της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. 

Το ποίημα της προσφυγοπούλας Ουαρσάν Σαϊρ "Πατρίδα" διάβασε η Κάτια Καλύβα.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:










Φωτογραφίες: Εργατικό Κέντρο Σάμου

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com