AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Νοε 2019

Τ. Θεοδωρικάκος σε Γ. Στάντζο: "Θα σε στηρίξουμε, έως 5.000 άτομα στο νέο hot spot


Τη διαβεβαίωση ότι στο κέντρο υποδοχής που θα δημιουργηθεί στην Ανατολική Σάμο θα φιλοξενηθούν μέχρι 5.000 πρόσφυγες και όχι περισσότεροι έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον δήμαρχο, Γιώργο Στάντζο, που εξέφρασε χθες την πρόθεσή του να παραιτηθεί, μετά τα νέα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για το νησί.

"Δήμαρχε, τα προβλήματα δε λύνονται με παραιτήσεις. Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Θα σε στηρίξουμε και θα στηρίξουμε και τη Σάμο με όλες τις δυνάμεις μας" είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρικάκος στον κ. Στάντζο.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι η δομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενεί μέχρι 5.000 ανθρώπους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και λιγότεροι.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και τις διαβεβαιώσεις του κ. Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο της παραίτησης, με πιο πιθανό σενάριο να μην την υποβάλει. Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι δεν πρόκειται για γίνει δεκτή η δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου με πάνω από 5.000 μετανάστες στη Σάμο.

protothema.gr