AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Γ. Στάντζος: "Ναρκωτικά, πορνεία, κακοποιήσεις - Κλέβουν τα πάντα"


"Κραυγή" αγωνίας ακόμα μια φορά από τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το δημοτικό συμβούλιο έχουν απορρίψει την απόφαση της κυβέρνησης για κλειστό κέντρο χωρητικότητας 5.000 ανθρώπων. Ο Γιώργος Στάντζος αποκάλυψε την τραγική κατάσταση στο νησί, με καθημερινά γεγονότα τα οποία δεν γίνονται γνωστά.

"Έχουμε φτάσει γύρω στους 8.000, οι φαβέλες επεκτείνονται, είχαμε πυρκαγιά στα όρια του άτυπου χωριού. Εκ των πραγμάτων, αυτό που ονομάζουμε ως σχεδιασμός και ανακοινώθηκε καταρρέει" δήλωσε ο κ. Στάντζος.

Όπως είπε στον Alpha και την εκπομπή "Εκτός Γραμμής", "το μικρότερο που μπορεί να απασχολήσει είναι η παραίτησή μου. Είναι μια επαπειλούμενη παραίτηση, υφίσταται και από το δημοτικό συμβούλιο, χθες είχαμε κοινή δήλωση των δημάρχων".

Για τα κλειστά κέντρα, ο δήμαρχος ανέφερε πως "ουσιαστικά αποσαφηνίστηκε τι είναι αυτά τα κέντρα. Δεν είναι κλειστά κέντρα. Εμείς θέλουμε μια δομή ελεγχόμενη, μικρού αριθμού. Η δομή των 5.000 είναι μη αποδεκτή και μη διαχειρίσιμη ως μέγεθος και την απορρίπτουμε παντοιοτρόπως, διότι και δεν ήταν μέσα στα προγραμματισμένα. Είχαμε επίσημες ανακοινώσεις για άλλου είδους σχεδιασμούς. Αυτό ανετράπη ένα πρωί και δεν είχαμε ενημερωθεί" τόνισε.

Σχετικά με την αντιπρόταση του δήμου, σημείωσε πως "εμείς μιλάμε για ένα μικρό κέντρο καταγραφής και πρώτης ταυτοποίησης και φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Κατασκευάζεται μια δομή πρώτης υποδοχής 1.200 ατόμων συν 300, δεν καταλάβαμε πώς αυτό, που είναι ένα νούμερο δύσκολο έτσι κι αλλιώς, έφτασε στους 5.000 συν. Μιλάμε δηλαδή για 7.000, που σημαίνει παραμένοντες, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί" ξεκαθάρισε ο κ. Στάντζος.

Σχετικά με την επίδραση του προσφυγικού στον τουρισμό του νησιού, ο δήμαρχος ανέφερε πως "μιλάμε για έναν τουριστικό προορισμό, η παρουσία και μόνο του ζητήματος αναιρεί όλες τις άλλες προσπάθειες που κάνουμε για τον τουρισμό. Κύκλος εργασιών (από τους πρόσφυγες και μετανάστες) μπορεί να γίνεται και είναι για το τώρα. Υποθηκεύουμε όμως το μέλλον για το νησί. Αυτόν τον κύκλο των εργασιών δεν τον θέλουμε" υπογράμμισε.

Ο Γιώργος Στάντζος περιέγραψε με μελανά χρώματα την τρέχουσα εικόνα στην πόλη της Σάμου, λέγοντας πως "η εικόνα του κέντρου της Αθήνας είναι πιο ασφαλής από την εικόνα του κέντρου της Σάμου. Αποψιλώνονται τα πάντα, καταστήματα χάνουν τις τέντες τους, δεν τολμάει κανείς να βγάλει κάτι έξω από το μαγαζί του. Ανοίγονται αυλές και φεύγουν οικοσκευές. Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το πλήθος των 7.500 και εκεί να μην αναπτύσσεται η παραβατικότητα; Υπάρχουν ναρκωτικά, πορνεία, κακοποιήσεις, παραβιάζονται βασικά ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και εμείς τα βιώνουμε μέσα στο πεδίο. Υπάρχουν άλλα ήθη και έθιμα, ενδοφυλετικές συγκρούσεις, καταστάσεις οι οποίες είναι απαράδεκτες και είναι άγνωστες" προς τα έξω, είπε.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση της δημοτικής Αρχής για απόρριψη των κυβερνητικών μέτρων, απάντησε πως "γίνονται συζητήσεις, έχει μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο".

.