AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2019

Ευχαριστίες Επιμελητηρίου Σάμου προς υπ. ναυτιλίας για σύνδεση με Θεσσαλονίκη


Επιστολή με την οποία ευχαριστεί τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την απόφαση ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σάμο, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Στην επιστολή αυτή αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την απόφασή σας να ικανοποιήσετε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη επικοινωνία μας,  το πάγιο αίτημά του Επιμελητηρίου Σάμου, την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η σύνδεση αυτή θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στις εμπορικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων και στην τουριστική κίνηση, αλλά και στην μετακίνηση των κατοίκων του νησιού μας. 

Κύριε Υπουργέ χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρίσκεστε δίπλα στους νησιώτες λαμβάνοντας άμεσα αποφάσεις και μέτρα επίλυσης τυχόν προβλημάτων".

Δείτε και την προηγούμενη επιστολή, της 27ης Σεπτεμβρίου, με το αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης:

"Κύριε Υπουργέ,

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και δύναμη  στο δύσκολο έργο που αναλάβατε ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σε ένα πολύ σημαντικό Υπουργείο όχι μόνο για τις Νησιωτικές περιοχές αλλά για όλη την χώρα, καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη και προώθηση των επενδύσεων.

Η Σάμος σήμερα υστερεί στην σύνδεση με την Βόρειο Ελλάδα, καθώς δεν  υπάρχει ακτοπλοϊκό δρομολόγιο με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Παρόλο που πριν λίγα χρόνια  πραγματοποιούνταν δρομολόγια από Σάμο στην γραμμή που σύνδεε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Θεσσαλονίκη, δυστυχώς  τα τελευταία χρόνια το νησί είναι αποκομμένο.

Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με την Θεσσαλονίκη είναι ένα πάγιο αίτημά μας, αλλά και των Επιμελητηρίων του Βορείου Αιγαίου, των Σαμιακών Συλλόγων της Βορείου Ελλάδος και  φυσικά των επιχειρήσεων του νησιού καθώς εκτός από το τουριστικό μέρος αφορά και τις εμπορικές συναλλαγές με την Βόρειο Ελλάδα.

Κύριε Υπουργέ παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com