AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Δεκ 2019

Δήμος Ανατ. Σάμου: "Ενημερώσαμε την εισαγγελέα, ζητήσαμε άμεση παρέμβαση"


Την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης  ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαμίων, για να ζητήσουν παρέμβασή της με αφορμή τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί, λόγω μεταναστευτικού-προσφυγικού και την επιστολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο.

Ειδικότερα, η δημοτική Αρχή ζήτησε από την εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα προς την αστυνομική Αρχή, τη λιμενική Αρχή, τη Διεύθυνση Δασών, το Υγειονομικό και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, προκειμένου να ασκήσουν άμεσα τις εκ του νόμου αρμοδιότητές τους, "με δεδομένο ότι παραβιάζονται κατάφωρα και συστηματικά τα δικαιώματα των πολιτών της πρωτεύουσας".

Ζητήθηκε η καθημερινή αστυνόμευση της πόλης, η παρέμβαση των Δημοσίων Υπηρεσιών, Υγειονομικού, Δασαρχείου και Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ΚΥΤ Σάμου και στους γύρω χώρους του.

Παράλληλα, επισημάνθηκε στην εισαγγελέα ότι "οι πολίτες βιώνουν απαράδεκτες νομικά και πραγματικά καταστάσεις" και ότι αισθάνονται ανασφαλείς λόγω της έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης, της δραματικής αύξησης των σκηνών και των παραπηγμάτων του χώρου γύρω από το ΚΥΤ, αλλά και το γεγονός ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση θα χειροτερεύσει και σε βάρος των προσφύγων.

Σύμφωνα με τον δήμο Ανατολικής Σάμου, η εισαγγελέας ενημέρωσε τους παριστάμενους και τους διαβεβαίωσε ότι θα πράξει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.